Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулося засідання Громадської ради Фонду
Опубліковано 25 грудня 2013 року о 17:13

19 грудня 2013 року відбулося засідання Громадської ради при Фонді соціального захисту інвалідів під головуванням президента Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Гармонія» Юрія Антропова.

У засіданні брав участь директор Фонду соціального захисту інвалідів Ігор Забокрицький, заступник директора Фонду – секретар Громадської ради Ігор Мельник, Голова Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Василь Назаренко, представники Центральних правлінь УТОГ та УТОС, Національного форуму профспілок України, Всеукраїнської спілки громадських організацій «Конфедерація громадських організацій України», «Всеукраїнської профспілки працездатних інвалідів», Всеукраїнського громадського об»єднання «Національна асамблея інвалідів України», незалежні експерти, представники інших організацій та установ.

Ігор Забокрицький ознайомив присутніх керівників громадських організацій інвалідів із діяльністю Фонду соціального захисту інвалідів у четвертому кварталі 2013 року.

З-поміж інших питань члени Громадської ради ознайомилися із змістом рішення Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів за результатами розгляду питання «Щодо права осіб з інвалідністю на працю: стан реалізації та перспективи» на виїзному засіданні у м.Керч. Зокрема, про непрозорість діяльності Фонду, від якого неможливо отримати інформацію про використання бюджетних коштів на соціальний захист та працевлаштування інвалідів.

У виступах Ю. Антропова, В. Назаренка, В. Скрипського наголошувалося,  що при Фонді соціального захисту інвалідів вперше створена та працює Громадська рада, до складу якої входять і представник Всеукраїнського громадського об’єднання «Національна асамблея інвалідів України», яке очолює народний депутат України, голова Комітету Валерій Сушкевич.

Щомісяця на засіданнях Громадської ради обговорюються актуальні питання з формування та реалізації соціальної політки, врахування громадської думки під час розгляду пропозицій щодо підготовки нормативно-правових актів, удосконалення роботи Фонду та налагодження ефективної взаємодії з громадськістю.

Фонд постійно повідомляє про результати своєї діяльності Міністерство соціальної політики за встановленими формами та у визначені терміни. Керівництво Фонду доповідає про свою діяльність на нарадах за участі центральних органів виконавчої влади, куди запрошується Фонд, на засіданнях, які проводяться за ініціативи громадських організацій інвалідів, а також у засобах масової інформації, на веб-сайтах Фонду та Міністерства соціальної політики.

Доповідачі виокремлювали той факт, що за час роботи Громадської ради жодного листа або звернення до Фонду з боку Асамблеї щодо вирішення тих чи інших питань не надходило. Складається враження, що представники Асамблеї, які приймають участь у засіданнях Громадської ради, не інформують свого керівника про участь у роботі Громадської ради та в інших нарадах, на які також запрошуються керівники Асамблеї.

               Члени Громадської ради при Фонді соціального захисту інвалідів були одностайні щодо невідповідності інформації, викладеної у рішенні Комітету, фактичному стану речей.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux