Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів»: «Право на справедливий суд осіб з інвалідністю»
Опубліковано 10 вересня 2021 року о 15:00

Продовжуємо знайомство з переможцями конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, для реалізації яких надається фінансова підтримка з державного бюджету у 2021 році.

Представляємо наступного переможця конкурсу у 2021 році - Всеукраїнську громадську організацію інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» із проведенням конференції «Право на справедливий суд осіб з інвалідністю».

Представники громадської організації зазначили актуальність заходу: Державою Україна було підписано та ратифіковано Конвенцію про права осіб з інвалідністю і Факультативний протокол до неї. Відповідно до взятих Україною зобов’язань на сьогодні однією із стратегічних цілей державної політики у сфері захисту прав осіб з інвалідністю є створення суспільного середовища рівних можливостей для таких осіб та їх інтеграція у суспільне життя.

Одним з найважливіших чинників забезпечення рівних можливостей для осіб з інвалідністю для повноцінної реалізації у всіх сферах життя є забезпечення використання права на захист від порушення законних інтересів, прав і свобод, усунення дискримінацій по відношенню до осіб з інвалідністю щодо доступу зазначеної категорії до правосуддя (судочинства).

Метою конференції є напрацювання шляхів подолання проблеми доступу до правосуддя осіб з інвалідністю в Україні, інформування суспільства щодо проблем, які виникають у осіб з інвалідністю щодо реалізації права на справедливий суд. У рамках моніторингу виконання Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю щодо забезпечення доступу до правосуддя заплановано проведення конференції як платформи, де цільові групи можуть обмінятися досвідом та здобутками щодо забезпечення права на доступ до правосуддя та справедливий суд, отримають практичну інформацію про вдало реалізовані судові кейси щодо забезпечення права на справедливий суд та доступу до правосуддя осіб з інвалідністю (український та міжнародний досвід). Будуть надані консультації фахівців з конкретних питань щодо забезпечення права на справедливий суд та доступу до правосуддя людей з інвалідністю в Україні.

У рамках цієї конференції буде створена робоча група із забезпечення доступності суду і судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. До складу робочої групи увійдуть представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України та окремі судові установи, представники громадських організацій осіб з інвалідністю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux