Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Важливий проект на Луганщині
Опубліковано 01 грудня 2011 року о 09:46

Сьогодні одним із головних питань незахищенних верств населення є відсторонення більшості осіб із фізичними обмеженнями від громадського життя, найчастіше - це замкнутість в обмеженому просторі. Навіть створивши сотні чудових спеціалізованих центрів та інших структур, не можна у повній мірі забезпечити кожній людині з проблемами зору, слуху або руху доступ до інформаційних ресурсів і можливостей новітніх інформаційних технологій. Саме таку задачу вирішує Проект «Мобільна школа комп’ютерної та інтернет-грамотноті для людей з обмеженнями зору та руху», який реалізує громадська організація «Луганське обласне відділення Української бібліотечної асоціації» у партнерсті з Луганською бласною молодіжною громадською організацією «Асоціація молодих інвалідів –Схід», Луганською обласною організацією УТОС, Луганським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів на базі Луганської обласної бібліотеки ім.М.Горького та за участю Інформаційно-ресурсного центру для людей із особливими потребами «Джерело».

Проект створений за підтримки Проекту «Розвиток громадянського суспільства», що впроваджується програмою розвитку Організації Об’єднаних націй в Україні за фінансування Міністерства закордониих справ Данії. Він всеохоплюючий, розрахований для людей різної вікової категорії та широкої нозології фізіологічного обмеження.

Необхідно відзначити, що за час існування вищезгаданого проекту (1 рік) курс навчання основам комп’ютерної грамотності пройшли 35 учнів із проблемами зору та руху не тільки з м.Луганська, а й із області. Педагоги, бібліотекарі та тренери, які були залучені до цього Проекту, за необхідностю, здійснювали робочі поїздки до помешкань учнів, консультували їх по телефону, привозили людей до бібліотеки, спілкувалися через Інтернет. Не меньшої уваги заслуговує те, що для реалізації даного Проекту було залучено незрячого тренера, який кваліфіковано проводив навчання людей із проблемами зору. Наприкінці навчальних курсів свої сертифікати про успішне проходження за засвоєння комп’ютерних програм отримали учні з різних куточків Луганщини.

11 листопада 2011р. організаторами підсумкового заходу «Мобільна школа комп’ютерної та інтернет-грамотності» було повідомлено, що у найближчий час планується придбання та введення у дію спеціального тифобладнання, що включає повний спектр комп’ютерного обладнання й копіювальної техніки, необхідних у процесі навчання незрячих людей. Це дозволить більш якісно та мобільно проводити заняття, а також привабити ширше коло охочих навчатися і бути нарівні із повноцінними людьми, що, у свою чергу, сприятиме привертанню уваги спеціалістів, психологів, педагогів в області роботи із особливими людьми.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux