Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Валерій Сушкевич відвідав Одесу
Опубліковано 28 квітня 2015 року о 14:14

В Одесі відбулась зустріч уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю. В зустрічі приймали участь представники органів влади,  в тому числі директор Департаменту соціального захисту населення Одеської обласної державної адміністрації та директор Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Кольцов В.М., лідери громадських об’єднань людей з інвалідністю, директори підприємств громадських організацій інвалідів Одещини.

У ході зустрічі уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю обговорив з Одеськими громадськими діячами нагальні проблеми соціально незахищених категорій громадян та механізми їх вирішення.

Громадські діячі висловили стурбованість тим, що багато державних програм підтримки осіб з особливими потребами реалізовані не в повному обсязі. Це стосується, в першу чергу, діяльності підприємств, на яких трудяться інваліди, обмеженням їхніх прав у сфері професійної орієнтації та працевлаштування. Зокрема, в Центрах зайнятості, за словами активістів, не виплачують інвалідам компенсацію по безробіттю. Валерій Сушкевич заявив, що це пряме порушення законодавчих норм і пообіцяв розібратися в ситуації. Разом з тим він відзначив значущість громадських організацій у справах інвалідів. За його словами, саме громадським сьогодні вдається відстоювати питання соціального захисту людей з обмеженими можливостями.

«Громадські діячі професійно володіють на сьогоднішній день питаннями соціального захисту інвалідів, починаючи від практичних питань, і закінчуючи нормативними актами. Головне - це вирішувати питання спільно. Результат буде набагато ефективніше і, відповідно, відкриється можливість на законних підставах впливати на вищі інстанції », - переконаний Валерій Сушкевич.

У ході зустрічі люди, в тому числі, торкнулися проблеми житлових умов інвалідів. Насамперед, це стосується дітей-сиріт, які залишилися без батьківської опіки. Сьогодні багато з них потребують квадратних метрах. Що ж стосується інвалідів, то деякі з них, за словами громадських діячів, отримують вторинне житло. А пізніше на нього відкрито претендують родичі колишніх власників. Представники громадських організацій звернулися до Валерію Сушкевичу з вимогою вирішити це питання на законодавчому рівні.

Уповноважений Президента України також зустрівся з інвалідами-переселенцями. Він проінспектував умови проживання людей в Одеській області, оцінив якість надаваних послуг з лікування та оздоровлення. В цілому він зазначив, що ситуація з переселенцями даної категорії сьогодні критична і влада робить все можливе для того, щоб виробити механізми вирішення актуальних проблем.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux