Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Урочиста зустріч із учасниками XIV Паралімпійських ігор
Опубліковано 26 вересня 2012 року о 15:19

Губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул привітав земляків із блискучим виступом на Паралімпіаді та вручив їм відзнаки і нагороди. У заході також брали участь заступник голови облдержадміністрації, заступник голови обласної ради, керівництво регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт», обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, представники спортивних установ, організацій та фізкультурно-спортивного активу області.

32 спортсмени Дніпропетровщини у складі національної команди представляли Україну на XIV літніх Паралімпійських іграх 2012 року, що проходили з 29 серпня по 9 вересня цього року в Лондоні. Збірна України посіла четверте загальнокомандне місце, здобувши 84 медалі, з яких: 32 золоті, 24 срібні та 28 бронзових. Свій значний вклад внесли спортсмени Дніпропетровщини. Вони здобули 14 медалей, з яких: 4 золоті, 4 срібні та 6 бронзових. Завдяки цьому Дніпропетровщина посіла перше місце серед областей України за кількістю медалей, здобутих на ХІV літніх Паралімпійських іграх.

Олександр Вілкул вручив 56 спортсменам та фахівцям Дніпропетровщини – учасникам XIV літніх Паралімпійських ігор – 15 державних нагород, 7 подяк Кабінету Міністрів України та 34 відзнаки Дніпропетровської облдержадміністрації.

У 2012 році на розвиток паралімпійського руху в регіоні з обласного бюджету виділено 4,2 мільйона гривень.  В області вживаються заходи щодо створення належних умов для спортсменів-паралімпійців. Обладнані пандусами житлові будинки, у яких проживають 15 спортсменів-інвалідів, що пересуваються на візках, вирішені питання для 9 спортсменів-інвалідів щодо забезпечення житлом у гуртожитках підприємств м. Дніпропетровська.

У Кривому Розі фізкультурно-спортивний клуб інвалідів «Олімп», з нагоди свого 25-річчя, отримав в подарунок новий автобус, який оснащений для зручності людей з обмеженими можливостями  підйомним механізмом та спеціальними пандусами. Комфортабельний салон розрахований на одноразове перевезення 43 осіб.  

Для підготовки паралімпійців  в регіоні працюють обласна дитячо-юнацька спортивна школа паралімпійського резерву для дітей-інвалідів та Дніпропетровський обласний центр з фізичної культури і спорту для інвалідів «Інваспорт», в яких діють 29 відділень із паралімпійських видів спорту. Під керівництвом 76 тренерів спортом займаються 1036 інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, слуху та інтелекту. Також в області працюють Дніпродзержинський міський центр «Інваспорт» та 10 спортивних клубів «Інваспорт». У спортивних гуртках та оздоровчих групах в області займається близько 2 тис спортсменів з вадами здоров’я. Тренерсько-викладацьким складом області щорічно готується понад 20 майстрів спорту України та близько 15 майстрів спорту України міжнародного класу. До складу збірних команд України входить понад 140 спортсменів-інвалідів області.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux