Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Участь Фонду у профорієнтаційному Тижні
Опубліковано 29 квітня 2010 року о 15:04

 

З метою допомоги учнівській молоді  та  особам з обмеженою працездатністю у професійному самовизначенні з 19 по 23 квітня 2010 року Кузнецовський міський центр зайнятості спільно з соціальними партнерами та за участі працівників Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів провів  Тиждень профорієнтації «Профорієнтація – це важливо!».

У програмі Тижня:

19 квітня - День відкритих дверей для дітей-інвалідів Асоціації захисту прав інвалідів з дитинства «Надія»;

20 квітня - профінформаційний семінар для батьків;

21 квітня  - тематичний урок «Знайди себе у світі професій» для дівчат школи «Гармонія», яка діє при центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;

22 квітня  - тематичний урок «Знайди себе у світі професій» для хлопців школи «Захист», яка діє при центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;

23 квітня  - інформаційно-просвітницький захід «Збережемо своє здоров’я»  для дівчаток Асоціації захисту прав інвалідів з дитинства «Надія» за участю лікаря ДЗ «СМСЧ

№ 3» Олени Телюк.

19 квітня Тиждень профорієнтації розпочався Днем відкритих дверей для дітей-інвалідів Асоціації захисту прав інвалідів з дитинства «Надія», їх батьків та волонтерів. Вони ознайомилися із послугами, що надаються державною службою зайнятості, ситуацією на ринку праці Кузнецовська та сучасними методами пошуку роботи за допомогою тач-скріну та Інтернет-порталу «Труд».

Після презентації послуг для дітей з особливими потребами було проведено тематичний урок-гру. Дітям розповіли про важливість праці в житті людини і суспільства. А потім діти, відгадуючи загадки, ребуси, прислів’я, переглядаючи відеофільми, дізнавалися про розмаїтий світ професій.

«Такі заходи необхідні нашим дітям, бо відвідуючи їх, вони стають більш впевненішими у собі та відкритішими, мають змогу дізнатися щось нове для себе. Ми раді, що центр зайнятості спільно з іншими соціальними службами проводять такі профорієнтаційні заходи для молоді», - поділилася своїми враженнями одна із мам.

Наступним заходом Тижня став семінар для батьків, який відбувся     20 квітня.

Батьки відіграють важливу роль у правильному виборі професії. Саме вони найчастіше впливають на вибір майбутньої справи своєї дитини. Цей вплив є досить вагомим фактором, але дехто з батьків часом неадекватно оцінює здібності своїх дітей, помилково визначає їх інтереси, нахили, не завжди батьки знайомі з потребами і перспективами сучасного виробництва.

Тому з метою уникнення цих проблем фахівці міського центру зайнятості провели профінформаційний семінар, на який запросили батьків з числа безробітних, що перебувають на обліку в центрі зайнятості у пошуках роботи. Їх поінформували про профорієнтаційні послуги служби зайнятості учням, розповіли, що центр зайнятості проводить чимало цікавих заходів для молоді, тестування з метою виявлення схильності до тієї чи іншої сфери діяльності, надає індивідуальні та групові консультації, інформацію про навчальні заклади України тощо. Батькам роздали інформаційно-консультаційні буклети та листівки з порадами щодо вибору професії.

Спеціалісти обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів ознайомили батьків з можливістю відшкодування витрат за рахунок коштів Фонду на :

-                               професійне навчання молоді з числа інвалідів після закінчення спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), загальноосвітніх санаторних шкіл (шкіл-інтернатів), загальноосвітніх навчальних закладів на спеціалізованих робочих місцях на підприємствах, організаціях громадських організацій інвалідів за наявності в них ліцензії на надання освітніх послуг;

-                               професійне навчання (професійну підготовку, підвищення кваліфікації та перепідготовку) інвалідів, які зареєстровані в установленому порядку в державній службі зайнятості як безробітні та відповідно до законодавства не мають права на допомогу по безробіттю, у професійно-технічних, вищих та інших навчальних закладах для здобуття професії за направленням ДСЗ.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux