Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Тепер ми люди з необмеженими можливостями!»
Опубліковано 18 лютого 2014 року о 10:58

Непомітно пройшли два місяця з того моменту, коли 13 грудня 2013 року, за участю директора Фонду соціального захисту інвалідів Ігоря Забокрицького на базі Чорноморського державного університету ім. П.Могили відбулось відкриття Центру соціально-психологічної підтримки, професійного розвитку та працевлаштування, одним із завдань якого є допомога у професійній реабілітації особам з обмеженими фізичними можливостями.

7 лютого 2014 року перша група з 15 слухачів, а це – особи з інвалідністю, в тому числі інваліди-візочники, завершила навчальний курс та в урочистій обстановці отримала свідоцтва про підвищення кваліфікації з курсу «Практичний Web- дизайн, створення та супроводження Web- вузла».

Навчання групи здійснювалось в рамках реалізації соціального проекту «Безбар'єрне працевлаштування» відповідно до угоди про співробітництво, укладеної Миколаївським обласним центром зайнятості, Миколаївським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації, Чорноморським державним університетом ім. Петра Могили та підприємством громадської організації інвалідів «Літопис».

Як наголосив ректор ЧДУ ім. П.Могили Леонід Клименко: «Сьогоднішня подія – це своєрідна революція. Тепер, коли ми отримали цей досвід, ми готові йти далі щодо реалізації соціального проекту «Безбар’єрне працевлаштування»».

З привітальним словом до випускників звернулась заступник директора департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Ганна Каськова. Заступник директора Миколаївського обласного центру зайнятості Володимир Сорокін висловив подяку усім учасникам проекту з боку університету та вручив викладачам курсу Почесні грамоти Миколаївського обласного центру зайнятості. Заступник директора Миколаївського ОВФСЗІ Галина Жукова запропонувала інвалідам звернутись до обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів з приводу отримання фінансової допомоги в разі подальшого навчання у вищих навчальних закладах.

Участь в заході також взяли роботодавці, які провадять свою діяльність у галузі ІТ-технологій.

Випускники навчального курсу розповіли, що кожен з них вже має професійно-технічну або вищу освіту, втім, незмігши реалізувати себе в обраній спеціальності, вони не занепали духом, а продовжили пошук своєї справи, обравши нову професію, затребувану на ринку праці, і продовжили навчання. Під час навчального курсу вони засвоїли чимало дисциплін, серед яких - автоматизація процесу ВЕБ-проектування, основи роботи з кольором та теорія композиції, створення та обробка зображень у графічному редакторі Photoshop, новітні ВЕБ-технології, гнучкий управлінський framework, редактор ВЕБ-сторінок та HTML, CSS-кодування, основи тестування програмного забезпечення, техніка пошуку роботи.

Під час презентації своїх проектів один з випускників, висловивши подяку організаторам соціального проекту та викладачам, наголосив: «Тепер ми люди з необмеженими можливостями!».

Заключним акордом урочистого заходу стало традиційне фотографування випускників університету та усіх, хто ними опікувався біля статуї Петра Могили.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux