Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Фестиваль у Житомирі
Опубліковано 18 лютого 2014 року о 11:27

У Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги відбувся заключний гала-концерт V Всеукраїнського літературно-музичного фестивалю вшанування воїнів-інтернаціоналістів «Розстріляна молодість». Захід проходить у рамках відзначення Року учасників бойових дій на території інших держав, проголошеного Указом Президента України, і присвячений 25-річчю виведення радянських військ з Афганістану та 70-річчю визволення Житомирщини від німецько-фашистських загарбників.

У підготовці та проведенні фестивалю взяли активну участь керівники Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, які                               є учасниками бойових дій на територіях інших держав.

Учасників фестивалю та його гостей привітав голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук. Він високо оцінив значення цього заходу,                                              а також всіх дій влади, громадськості в напрямку військово-патріотичного                                                                          і духовного виховання суспільства і особливо підростаючого покоління.

На думку очільника області, такі події об’єднують сучасну молодь, учнівство, студентство, всіх людей, прищеплюють їм почуття поваги до України, бойових та трудових традицій українського народу, формують почуття особистої та колективної відповідальності за долю держави та її народу. «Хай живе фестиваль! – закликав Сергій Рижук. - І хай ніколи більше не буде розстріляної молодості. Хай будуть фестивалі, що символізують прогрес, братерство, процвітання!».

На заключний гала-концерт завітали також заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих та Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Фестиваль, заснований у лютому 2000 року, проходив у два тури. У першому відборі взяли участь більше 400 професійних та самодіяльних поетів, композиторів, художників, співаків, а також творчі і народні колективи – всього близько                              1500 учасників. Своє мистецтво представили виконавці з Росії та багатьох областей України – Житомирської, Луганської, Волинської, Київської, Кіровоградської, Хмельницької, Одеської, Миколаївської, Рівненської, Полтавської, Херсонської, Сумської, Вінницької та інших. У заключному концерті взяли участь більше                                            500 учасників. З них 3 народні артисти України, 1 заслужений працівник культури,                              5 професійних та 15 аматорських колективів, 2 професійних духових оркестри.                               На сцені театру свою творчість представили 10 воїнів-афганців.

У рамках фестивалю також відбулася всеукраїнська виставка «Тінь війни                                            на лініях життя», участь у якій взяли понад 50 учнівських робіт з Житомирської, Київської, Луганської, Херсонська, Волинської, Сумської областей.

                                                                                               


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux