Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Святкуємо разом!
Опубліковано 07 червня 2017 року о 16:42

01 червня 2017 року Миколаївська обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українське товариство глухих» відзначала 84 річницю з дня створення організації.

Свою діяльність організація розпочала у далекому 1933 році та об’єднувала лише 100 осіб з вадами слуху. Зараз організація об’єднує 1800 осіб в 29 первинних та 5-ти територіальних організаціях (Миколаївська ТО, Первомайська ТО, Вознесенська ТО, Снігурівська ТО та Новобузька ТО). Також організація співпрацює з Миколаївським Учбово-виробничим підприємством УТОГ і школами-інтернатами для глухих дітей та дітей зі зниженим слухом.

В Обласний будинок культури УТОГ прийшли привітати організацію її друзі та соціальні партнери. Серед них директор Миколаївського обласного відділення Фонду І. Чекарь, директор Департаменту соціального захисту населення виконкому Миколаївської міської ради С. Бондаренко, голова громадської організації «Миколаївська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Г. Руденко, голова Миколаївської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики» В. Бажмін.

З Миколаївським ОВФСЗІ обласну організацію УТОГ пов’язує багаторічна співпраця. Організація активно допомагає своїм членам та представляє їх інтереси при наданні відділенням фінансової допомоги на безповоротній основі інвалідам І та ІІ групи шляхом передплати друкованих видань за рахунок коштів Фонду. Щороку 40 – 50 осіб з вадами слуху отримують таку передплату.

Представників організації включено до складу Громадської ради відділення та Комісії з питань оплати навчання інвалідів. Організація забезпечує супровід сурдоперекладача для студентів – інвалідів з вадами слуху, які навчаються у вищих навчальних закладах та отримують фінансову допомогу на оплату навчання за рахунок коштів Фонду. Завдяки такій співпраці щороку у вишах області навчається 5 – 8 студентів.

За вагомий внесок у розвиток організації та активну участь у вирішенні проблем людей з інвалідністю з вадами слуху директор відділення І. Чекарь вручила від Миколаївського ОВФСЗІ Подяки Порхну І. Л - голові обласної організації УТОГ., Городничій Т М. - голові обласної організації у 2008-2015 роках, Паршину Р. В. – директору Миколаївського УВП УТОГ, Мисніковій Т. І. - перекладачу жестової мови Миколаївської обласної організації ВГОІ УТОГ.

Підтримували святковий настрій учасників заходу артисти – учасники художніх гуртків Обласного будинку культури УТОГ, які дарували свої пісні та запальні танці.  Більшість артистів – особи з вадами слуху.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux