Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Світ на кінчиках пальців
Опубліковано 13 жовтня 2015 року о 12:20

         У  Харкові  відбувся  семінар з проблем забезпечення права дітей з важкими порушеннями зору  на отримання  якісної інформації в доступній для них формі. Організаторами  семінару виступили  ВГО «Національна  Асамблея інвалідів України», ГО «Харківський центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право вибору» та   КУ «Харківський спеціальний учбово-виховний комплекс ім. В.Г. Короленка»  при  підтримці  Інституту корекційної педагогіки та психології НПУ ім. Драгоманова  Інституту  спеціальної педагогіки  АПН України, ВГО «Асоціація тифлопедагогів  України».

           У семінарі  взяли  участь  представники громадських  організацій, учбових закладів  та  просто  активні батьки, які  виховують дітей з вадами зору, які  приїхали з 14 регіонів  України. Також  у семінарі взяли активну участь  науковці та практики з Польщі, які постійно співпрацюють з  ГО  «Харківський центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право вибору». Як учасники семінару зареєструвалися   98 осіб  з  14  регіонів  України, з яких 33 – це  інваліди по зору. Із загальної кількості  учасників семінару: 31 – представники громадських організацій, 37 – представники спеціальних навчальних закладів, 7 – представники наукових організацій, 13 – батьки, які виховують незрячих дітей, 3 - представники польських організацій, які займаються роботою з дітьми з вадами зору та виготовленням тифлопосібників. Крім цього, у семінарі  взяли участь представники підприємств, що виготовляють тифлографічні посібники, тощо.

            Програма проведення  семінару була дуже насичена  виступами, проведенням майстер-класів, обміном інформацією, однак напруженість програми не завадила учасникам отримати корисну інформацію, вислухати поради фахівців, навчитися деяким навичкам з виготовлення тактильних книжок для дітей та інших посібників, що застосовуються у тифлопедагогіці, тощо.

           Важливим стало те, що семінар відкрився на базі КУ «Харківський спеціальний учбово-виховний комплекс ім. В.Г. Короленка», що у цьому році відзначив  своє 128 – річчя та має безумовні надбання та досягнення у вихованні дітей з важкими вадами зору. Після проведення другого дня роботи, що відповідно до плану був присвячений  суто професійним питанням: доповіді та секції  під керівництвом фахівців із Польщі, науковців з кафедри тифлопедагогіки  Інституту корекційної педагогіки та психології НПУ ім. Драгоманова, представників громадських організацій (ВГО «Генерація Успішної дії», ГО «Бачити серцем», Ресурсного Центру «Безбар′єрна Україна»), підприємства «Про Тех» (Київ), що випускає спеціальні приладдя для незрячих, учасники 11 жовтня відвідали ГО  «Харківський центр реабілітації молодих інвалідів «Право вибору», що надало змогу наочно побачити результати роботи цілого колективу ентузіастів, які мають 7 напрямків діяльності та з успіхом надають допомогу всім, хто потребує професійної допомоги.

            Важливим  та  корисним став  семінар на Харківщині для небайдужих людей, для яких робота з незрячими дітьми стала справою всього життя.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux