Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінари на Полтавщині
Опубліковано 13 жовтня 2015 року о 14:47

З метою надання практичної допомоги особам з обмеженими можливостями у реалізації професійних знань та умінь, Полтавським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів спільно з центрами зайнятості м. Полтави та Управліннями праці та соціального захисту населення м. Полтави був затверджений Графік спільних інформаційних семінарів для осіб з інвалідністю на 2015 рік.

 

За 9 місяців 2015 року було проведено 10 спільних семінарів, на яких були присутні 148 інвалідів.

В роботі семінарів приймали участь представники Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів,  міського центру зайнятості, районного центру зайнятості, управлінь праці та соціального захисту населення Київської районної у м. Полтаві ради, Октябрської районної у м. Полтаві ради, Ленінської районної у м. Полтаві ради,  безробітні особи з інвалідністю, які перебувають на обліку в центрах зайнятості.

        До учасників семінару був доведений перелік професій, які  актуальні на ринку праці міста Полтави та Полтавського району. Спеціалістами центрів зайнятості були надані практичні поради щодо використання джерел інформації про вакансії, складання резюме, співбесіди з роботодавцями. Представники міського центру зайнятості наголосили про можливість пройти навчання за робітничими професіями у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів м. Лютіж. На семінарах був продемонстрований  документальний фільм про діяльність цього центру, а також надана інформація  про інші міжрегіональні центри реабілітації інвалідів системи Міністерства соціальної політики України, про спеціальності, за якими проводиться навчання, про порядок направлення, можливості цих закладів  в наданні медично-реабілітаційних послуг. В цих центрах, окрім здобуття робітничих спеціальностей, люди з інвалідністю можуть отримати медичні послуги, розкрити свої творчі здібності, цікаво провести дозвілля.

Представники управлінь праці та соціального захисту населення проінформували присутніх про професії, яких можна набути пройшовши курси підвищення кваліфікації при територіальних центрах соціального обслуговування  та професійну підготовку у центрах професійної реабілітації інвалідів.

Фахівцями відділення Фонду були надані роз’яснення стосовно особливостей застосування чинного законодавства щодо соціального захисту інвалідів та можливостей Фонду соціального захисту інвалідів у здійсненні соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів. Кожен, хто зацікавився  реабілітаційними заходами, міг особисто поспілкуватися із представниками відділення Фонду, отримати персональну консультацію із зацікавлених питань.

Відповідно графіку,  до кінця 2015 року заплановано проведення ще 3 спільних профорієнтаційних семінарів для людей з обмеженими фізичними можливостями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux