Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Суспільний діалог на Прикарпатті
Опубліковано 18 вересня 2008 року о 15:52

В Івано-Франківському міському центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу, під час якого обговорювали питання взаємодії служби зайнятості із соціальними партнерами та органами місцевої влади щодо сприяння зайнятості осіб із обмеженою працездатністю.
 
Засідання відкрила директор Івано-Франківського міського центру зайнятості Ганна Бандура, яка повідомила, що турбота про соціально незахищені верстви населення є одним із пріоритетів діяльності Уряду на шляху розбудови громадянського суспільства, створення повноцінних умов життя для кожного громадянина держави. Також було поінформовано учасників, що питання зайнятості осіб із особливими потребами, як і працевлаштування незайнятих громадян в цілому, тісно пов’язане з ринком праці та його потребами. Сьогодні в місті відчувається гостра потреба кваліфікованих робітників та спеціалістів ряду професій і спеціальностей. Маємо подбати й про усунення загрозливої проблеми – недостатнє поповнення ринку праці молоддю, висококваліфікованою робочою силою, підвищення її конкурентноздатності. Цю проблему, як і будь-яку іншу, можна вирішити тільки спільними зусиллями.
 
Особливе місце в обговоренні зайняло питання реалізації індивідуальної програми реабілітації інвалідів, створення робочих місць, працевлаштування та надання реабілітаційних послуг особам із особливими потребами. Попри різні підходи до вирішення проблеми працевлаштування осіб із обмеженими фізичними можливостями, всі учасники заходу були одностайні – праця кожної людини має суспільне значення і не може бути особистою справою.
 
Як зазначила заступник головного лікаря міської поліклініки №3 Наталія Вітоха, голова Івано-Франківської міської медико-соціальної експертної комісії, людина в роботі почувається потрібною суспільству і, крім соціальної допомоги, їй потрібна матеріальна, психологічна та моральна підтримка, як джерело життя.
 
Керуючий Івано-Франківським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів Василь Жураківський вказав на актуальність надання дотації роботодавцям для створення спеціального робочого місця для інвалідів, зареєстрованих у державній службі зайнятості, що потребує здійснення додаткових заходів із організації праці особи з урахуванням її індивідуальних можливостей, обумовлених інвалідністю, шляхом пристосування основного і додаткового устаткування, технічного обладнання для кожного окремого робочого місця.
 
У засіданні також брали участь: головний спеціаліст центру соціальних служб для молоді Чухрій З.О., головний спеціаліст відділу економічного та стратегічного планування Івано-Франківського міськвиконкому Попович Л.Д., менеджер для роботи з персоналом ВАТ ”Прикарпаттяобленерго” Чаплинська Н.Л., голова комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій інвалідів  Зденячин М.М.
 
Розмову можна назвати своєрідним суспільним діалогом представників влади, роботодавців, громадськості. Їхні рекомендації, пропозиції слугуватимуть вирішенню найважливішого, головного завдання служби зайнятості – сприянню працевлаштування людей із особливими потребами.
 
На завершення зустрічі Ганна Бандура нагадала присутнім соціально-політичну аксіому, яка давно панує у світі: тільки те суспільство може бути багатим та щасливим, в оточенні якого є якнайменше бідних та знедолених, залишених на самоті зі своїми матеріальними та соціальними негараздами людей.
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux