Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Створюємо спеціальні робочі місця, навчаємо
Опубліковано 18 листопада 2008 року о 16:36

У Чернігівському обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів відбулося чергове засідання комісії щодо вирішення питань надання дотацій роботодавцям на створення спеціальних робочих місць для працевлаштування інвалідів та проведення професійної підготовки інвалідів за рахунок коштів Фонду, на яке зібралися представники обласного центру зайнятості, головного управління праці та соціального захисту населення, обласного центру медико-соціальної експертизи.
 
Обговорювалося питання фінансування витрат роботодавців по дообладнанню спеціальних робочих місць для працевлаштування інвалідів та відшкодування витрат на професійне навчання інвалідів, які перебувають на обліку в державній службі зайнятості, як безробітні. 
 
 За результатами обговорення комісія прийняла відповідні рішення.
 
Розглянувши заявуСТОВ „Україна” Чернігівського району та пакет документів на створення спеціального робочого місця з наданням дотації за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів для працевлаштування безробітного Масюка М.М. за професією заступник директора з менеджменту, комісія вирішила надати товариству дотацію на відшкодування витрат по дообладнанню робочого місця для інваліда, яким, відповідно до висновку індивідуальної програми реабілітації, є забезпечення спеціальним ортопедичним кріслом. Вартість придбання обладнання згідно за розрахунком товариства становить 858,00 грн.
 
 Відповідно до кошторису фактичних витрат, наданого Чернігівською філією ДАСОА Держкомстату України, здійснити фінансування витрат на професійне навчання безробітного інваліда Дейнеко О.В. у розмірі 200,20 грн. Працевлаштування інваліду гарантовано роботодавцем – ЗАТ “ПЗ Агро Регіон”.
 
Також вирішено здійснити фінансування витрат на навчання інваліда ІІ групи (довідка МСЕК № 389619 від 17.06.2008р.) Панченка Максима Сергійовича за індивідуальною програмою навчання в Козелецькому міжшкільному навчально-виробничому комбінаті за професією оператор комп’ютерного набору в розмірі 1445,65 грн..
 
 Після закінчення навчання, відповідно до договору між Козелецьким районним центром зайнятості та ТОВ „Веселі Бобри” від 18.10.2008р., інваліду гарантовано працевлаштування.
 
Всього протягом липня-жовтня роботодавцями області, відповідно до укладених 4-х сторонніх договорів, створено 6 спеціальних робочих місць. Відділенням Фонду відшкодовано вказаним підприємствам понесені витрати по дообладнанню спеціальних робочих місць з урахуванням індивідуальних потреб працевлаштованих інвалідів в повному обсязі на загальну суму 3377 грн.. Також відшкодовано витрати на професійне навчання за направленням державної служби зайнятості 2 інвалідів   на загальну суму 878 грн.. 
 
Співпраця з соціальними партнерами відділення на даному напрямку   продовжується.       

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux