Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Створення робочих місць на Херсонщині
Опубліковано 20 квітня 2015 року о 09:53

          У Херсонському обласному відділенні Фонду відбулась робоча нарада за підсумками звітів роботодавців щодо створення робочих місць для працевлаштування інвалідів за 2014 рік та фінансово-господарської діяльності відділення у першому кварталі поточного року. Провела нараду директор відділення І.Колотинська, яка зазначила, що одним із основних напрямів роботи Фонду соціального захисту інвалідів у 2015 році є взаємодія регіональних відділень з роботодавцями та створення ними робочих місць для працевлаштування інвалідів. Особливу увагу Фонд зосереджує на співпраці регіональних відділень з громадськими організаціями інвалідів, наданню всебічної допомоги інвалідам, які переселились із зони АТО та Криму. У цьому році, за сприяння директора відділення, інваліди, які переміщені із Донецької і Луганської областей та звернулися до відділення за допомогою, отримують щомісяця харчові набори від спілки «Допомога Східній Європі» з Німеччини.

           Працівники відділення проводять систематичну роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо необхідності створення робочих місць для працевлаштування інвалідів, постійно контролюють стан надходження коштів, сплачених роботодавцями за невиконання нормативу робочих місць для інвалідів. Аналіз стану надходження коштів, сплачених роботодавцями за невиконання нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів протягом трьох останніх років показав, що кількість неплатників і суми заборгованостей зменшилися.

Про стан виконання роботодавцями нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів відповідно до ст. 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», за показниками звітності роботодавців станом на 01.04.2015 року проінформувала присутніх начальник відділу взаємодії з роботодавцями і громадськістю, організаційної та кадрової роботи відділення Л.Осипова. Так із зареєстрованих відділенням 2635 роботодавців звітували 2611, з них – 1036 бюджетних установ. Виконали норматив створення робочих місць для інвалідів 1853 підприємства. В межах установленого нормативу, згідно до поданих звітів, на підприємствах повинно бути створено 7138 робочих місць для інвалідів, а фактично створено 6322 робочих місця. Л.Осипова також зазначила, що із зареєстрованих підприємств 188 подали звіти за формою 10-ПІ, але є малочисельними і не підпадають  під дію ст.19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». Станом на 01.04.2015 року кількість зареєстрованих підприємств порівняно з минулим роком зменшилася на 37 у зв’язку з тим, що 36 підприємств стали малочисельними, а по одному підприємству порушено справу про банкрутство і розпочато ліквідаційну процедуру. За перший квартал поточного року сума адміністративно-господарських санкцій, перерахованих підприємствами до Державного бюджету за невиконання нормативу створення робочих місць для працевлаштування інвалідів у області склала 882226,75 грн. За прогнозними розрахунками до відділення у 2015 році  може надійти коштів за невиконання нормативу робочих місць біля 2.0 млн. гривень.

Головний бухгалтер відділення І.Колосова інформувала присутніх про використання коштів загального та спеціального фондів державного бюджету з усіх напрямів діяльності відділення. Так, за напрямком “Соціальна, трудова та професійна реабілітація інвалідів, видатки на створення Національного центру параолімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів та Західного реабілітаційно-спортивного центру” кредиторська заборгованість, яка рахувалась станом на 01.01.2015 р.

Відділенням Фонду своєчасно здійснюються заходи щодо проведення претензійно-позовної роботи з підприємствами-боржниками по стягненню заборгованих коштів. Спеціалісти відділення беруть активну участь у судових засіданнях при розгляді справ про банкрутство підприємств, де відстоюють кредиторські вимоги  відділення Фонду, відвідують збори кредиторів.

Директор відділення, підводячи підсумок наради, ще раз наголосила на безумовному виконанню планів, доведених Фондом соціального захисту інвалідів, нормативно-розпорядчих та контрольних документів, що неможливо без  жорсткої економії фінансових ресурсів, дотримання трудової дисципліни  та виконання законодавства щодо соціального захисту інвалідів.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux