Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Співпраця на благо інвалідів
Опубліковано 28 листопада 2012 року о 11:20

Однією   із сфер створення рівних можливостей для осіб із особливими потребами є їхня зайнятість. Для більш ефективної інтеграції осіб із обмеженими фізичними можливостями у соціальне та економічне життя необхідна налагоджена взаємодія всіх державних, недержавних та громадських організацій. Саме питання надання якісних соціальних послуг були обговорені на міжвідомчій нараді, учасниками якої були представники установ та організацій, які дотичні до даної проблематики.

 Директор Луцького міського центру зайнятості розповів присутнім про  роботу служби зайнятості з працевлаштування осіб із обмеженими фізичними можливостями, про те, як враховуються рекомендації медико-соціальної експертної комісії, індивідуальні якості клієнтів та особливості конкретної ситуації.

Про труднощі соціальної, професійної та трудової реабілітації людини з інвалідністю розповіла представник Волинського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору "Генерація успішної дії". Також вона відмітила, що однією із головних проблем у працевлаштуванні громадян з інвалідністю є їхня пасивність на ринку праці та низька мотивація до праці.

Директор Волинського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів ознайомив присутніх із можливостями Фонду щодо підвищення зайнятості громадян з інвалідністю: надання державної безвідсоткової позики, дотації на створення спеціалізованих робочих місць, оплата навчання студентам-інвалідам. Одночасно він наголосив на проблемах, які виникають при наданні цих послуг, та споживацьких настроях деяких роботодавців у випадку працевлаштування особи з інвалідністю.

 

Заступник директора департаменту соціальної політики Луцької міської ради розповів про види державних соціальних допомог особам з інвалідністю та ознайомив із роботою Комітету по доступності Луцької міської ради, яка спрямована на підвищення трудової адаптації інвалідів. Представник Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розповіла присутнім про діяльність, спрямовану на адаптацію осіб з фізичними можливостями у суспільне та економічне життя та  подарувала центру зайнятості електронний варіант Соціального путівника для осіб з інвалідністю.

Лікар-реабілітолог Луцької міської МСЕК ознайомив із роботою медико-соціальної експертної комісії та зазначив основні проблеми, що виникають на етапі формування Індивідуальної програми реабілітації інваліда.

Начальник відділу організації державного нагляду територіального управління Держгіпромнагляду у Волинській області зосередив увагу присутніх на питаннях, які виникають при інспектуванні умов дотримання роботодавцями норм охорони праці осіб з інвалідністю.

Учасники наради у підсумку дійшли згоди, що для підвищення суспільної ролі людей з інвалідністю як повноправних учасників соціального та економічного життя необхідно посилити партнерство органів системи соціального захисту, фондів, громадських інституцій щодо сприяння працевлаштуванню людей з інвалідністю та збереження зайнятості таких осіб.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux