Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Обласна програма виробничої кооперації
Опубліковано 28 листопада 2012 року о 17:20

У Луганській обласній державній адміністрації відбулась нарада щодо участі підприємств громадських організацій інвалідів в обласній програмі виробничої кооперації промислових підприємств Луганської області. Розробка й впровадження даної програми є своєрідним пілотним проектом для Луганщини, ініціатором якої є голова Луганської облдержадміністрації, а головною метою – виявлення виробничих можливостей та потужностей підприємств Луганської області для подальшої перспективи розвитку нових направлень діяльності, у тому числі з виробництва нових товарів та послуг.

Згідно резолюції ООН 2012 рік визначений міжнародним роком кооперативів. Зважаючи на значний ресурсний та виробничий потенціали Луганської області, з’являється необхідність налагоджувати економічні й партнерські відносини між підприємствами Луганщини (у тому числі підприємствами інвалідів) з метою популяризації своїх товарів й виробничих можливостей на ринку послуг, що у свою чергу сприятиме зосередженню товарообігу в межах регіону та зменшить витрати учасників виробничої кооперації на придбання тієї чи іншої продукції.

В обговоренні теми брали участь: заступник голови Луганської ОДА, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення, директор Луганського відділення Фонду, керівник секретаріату Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалілів, представники Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури, Луганської регіональної торгово-промислової палати, Луганського регіонального агенства сприяння інвестиціям, Регіональної ради підприємців та Головного управління економіки Луганської ОДА, а також спеціаліст Луганського науково-дослідного інституту соціально-трудових відносин. У нараді брали участь 12 підприємств громадських організацій інвалідів, що представлені як провідними так і новоствореними виробничими структурами області.

Начальником відділу машинобудування наведені приклади здійснення кооперації між підприємствами ТОВ «Луганський завод трубопроводної арматури «МАРШАЛ» та «Луганським патронним заводом»; Луганським УВО «УТОС» та ПАО «Луганськтепловоз». Докладачем наголошено, що тільки за 6 місяців 2012р. загальний об’єм виробничої кооперації склав 620 млн.грн.

Одним із важливих етапів реалізації кооперації на підприємствах інвалідів є те, що шляхом передання всіх функцій із просування товарів та послуг регіональній торгово-промисловій палаті, малі підприємства взагалі можуть відійти від служби маркетингу.

Процес моніторингу та дослідження ринку товарів та послуг підприємств, задіяних до виробничої кооперації, здійснює Луганський Науково-дослідний інститут соціально-трудових відносин Міністерства соціальної політики України.

У рамках обласної програми заплановано відвідування підприємств та організацій, у тому числі підприємств громадських організацій інвалідів з метою більш детального ознайомлення з виробничими можливостями та обміну досвідом. 

 

Із 01.01.2013р. Луганською регіональною торгово-промисловою палатою буде розроблено та введено в дію Інтернет-ресурс «Луганська область», у вільному доступі якого будуть розміщені дані виробничих можливостей підприємств та організацій, в т.ч. інвалідних установ. Сьогодні фахівцями торгово-промислової палати вже розміщується інформація на безкоштовному Інтернет-ресурсі www.subcontract.ru/, в рамках якого між Україною та Росією створено Єврорегіон, що передбачає співробітництво шляхом виробничої кооперації українських та російських партнерів в галузі виробництва та поставок товарів. Зроблений аналіз направлений на наявність та збільшення заказів від підприємств інвалідів.

Луганське обласне відділення Фонду, в разі зацікавленості даною програмою інших обласних відділень, поділиться досвідом щодо впровадження виробничої кооперації промислових підприємств громадських організацій інвалідів на регіональному рівні та прийняти пропозиції стосовно покращення та удосконалення механізму реалізації пілотного проекту.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux