Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Співпраця із громадськими організаціями інвалідів
Опубліковано 02 грудня 2009 року о 09:24

        Вагому роль у системі соціального захисту відіграють громадські організації інвалідів та їх підприємства. У Луганській області активну діяльність проводять понад 70 таких організацій, а їх діяльність є важливим фактором соціалізації та  інтеграція інвалідів у суспільство. Для координації діяльності громадських організацій рішенням обласної ради та облдержадміністрації створено обласний центр соціокультурної адаптації інвалідів, який очолюють знані в Україні лідери інвалідного руху Баранцова Тетяна та Сорока Олексій. До складу цього об’єднання входять 18 громадських організацій із міст і районів Луганської області, якими проводиться дуже важлива і вкрай необхідна  робота, спрямована на розвиток талантів і творчості молоді із проблемами здоров’я. Здійснюється інформаційне забезпечення інвалідів. Надається консультативна та правова допомога, вирішуються  проблеми зайнятості та навчання інвалідів. Завдяки послідовній та активній діяльності громадських організацій в області проводиться значна робота по створенню умов для забезпечення життєдіяльності  осіб із обмеженими фізичними можливостями.

 

        Зважаючи на те, що громадські організації є неприбутковими та існують  за рахунок пожертви, відділення Фонду постійно надає фінансову допомогу на здійснення статутних завдань цих організацій.

       З нагоди Міжнародного дня інвалідів відділенням Фонду спільно з Головним управлінням праці та соцзахисту проводиться обласне зібрання громадськості, на яке запрошені представники понад 50 організацій, передбачено нагородження грамотами облдержадміністрації та обласної ради, а також заохочення активістів інвалідного руху.

      Заплановано відвідування 10-ти громадських організацій та відзначення 10-річчя утворення Міжрегіонального центру професійної, медико-фізичної та соціальної реабілітації інвалідів, в становленні і розвитку якого активну участь брало Луганське відділення Фонду та надавало фінансову підтримку на зміцнення матеріальної бази цієї реабілітаційної установи.

       Із початку року працівниками відділення відвідано близько 60 організацій з нагоди державних професійних та інших важливих подій і щорічно на заохочення активістів інвалідного руху витрачається понад 30 тис.грн. благодійних коштів.

 

       До кінця року заплановано придбання спеціального медичного обладнання 6-ти терцентрам області на суму 1,8 млн.грн.

      З метою надання послуг з інформаційного забезпечення відділення Фонду щорічно здійснює передплату друкованих видань соціальної направленості близько 300 інвалідам.

      Важливим напрямком соціально-трудової реабілітації є професійне навчання непрацюючих інвалідів і щорічно відділення здійснює оплату за навчання таким інвалідам.

       Відділення Фонду плідно співпрацює із навчальними закладами, де навчаються і виховуються діти-інваліди. 

 

      Луганська облдержадміністрація 25.11.09р. спеціально на апаратній нараді розглянула питання про роботу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування зі створення в області сприятливих умов життєдіяльності осіб із обмеженими фізичними можливостями, в якому активну участь брало відділення Фонду.     

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux