Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Працевлаштування на Волині
Опубліковано 01 грудня 2009 року о 15:51

До Міжнародного дня інвалідів у Луцьку відбувся брифінг на тему: «Особи з обмеженими можливостями на ринку праці».

 

Директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук довела до відома присутніх особливості сприяння зайнятості особам із обмеженими фізичними можливостями. Адже кожен випадок працевлаштування вимагає специфічного індивідуального підходу, а тому зобов‘язує докладати усіх зусиль до проведення широкомасштабної інформаційно-роз′яснювальної роботи.

 

Сьогодні у Волинській області 75 тисяч інвалідів,  з них понад 63 тисячі  працездатного віку, і лише 14 відсотків із них працюють. Тому безбар′єрний доступ до усіх центрів зайнятості, інформаційні куточки, у яких постійно оновлюється інформаційне наповнення щодо можливості отримання освіти, актуальних вакансій, є важливими чинниками професійної та трудової реабілітації неповносправних.

 

У проведенні професійної та трудової реабілітації, насамперед, знаходженні нового робочого місця, особливого значення набуває отримання професійної освіти. На професійне навчання направлено 40 безробітних осіб із інвалідністю, з них 27 отримували освіту за кошти Фонду загальнообов′язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, 13 – за кошти Фонду соціального захисту інвалідів. Отримані спеціальності дають можливість швидше працевлаштувати людину.

 

Питання, які цікавили представників засобів масової інформації, стосувались різних сфер життя та зайнятості неповносправних осіб. Особливо актуальним є ставлення соціально відповідальних роботодавців до проблем зайнятості цієї категорії населення. Багато роботодавців, які працевлаштували на власних підприємствах осіб із обмеженими можливостями, дуже задоволені такими працівниками. Адже, як свідчить досвід, вони дуже відповідально і віддано ставляться до покладених обов′язків.

 

Професійний рівень людей із особливими потребами дуже різний, про що свідчить різноплановість вакансій, на які вони працевлаштовані. Це, зокрема: кухар, завідувач аптекою, журналіст, кухонний працівник, бухгалтер, психолог, продавець продовольчих товарів, тощо.

 

Сьогоднішні студенти з інвалідністю можутьсподіватися на завтрашню зайнятість. Адже кількість актуальних вакансій для цієї категорії населення у центрах зайнятості постійно зростає. Проведене фахівцями служби дослідження свідчить про велику кількість працюючих пенсіонерів, які зможуть передати свій досвід молодим спеціалістам.

 

Одним із нововведень на Волині, що будуть  внесені до проекту Територіальної програми зайнятості населення Волинської області на 2010-2011 роки, є популяризація волонтерсько-соціального руху щодо працевлаштування осіб із обмеженими можливостями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux