Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Соціальний захист на Волині
Опубліковано 03 лютого 2017 року о 12:20

Про підсумки роботи органів соціального захисту населення Волинської області за 2016 рік та пріоритети діяльності у поточному році днями говорили на розширеному засіданні колегії департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації. У засіданні взяли участь керівники обласної ради та облдержадміністрації, сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції в області, Чорнобильської громадської організації Волині, відділення Фонду соціального захисту інвалідів, обласного центру соціально-психологічної допомоги, інтернатних установ, територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, комунальної установи м.Луцька «Центр по здійсненню соціальних виплат», управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад, громадськість, засоби масової інформації.

Впродовж 2016 року зусилля органів соцзахисту населення області спрямовувались на надання соціальних допомог та житлових субсидій, забезпечення пільгами та компенсаціями, вирішення соціально-побутових проблем соціально-вразливих категорій населення.

На обліку в області перебуває 7602 учасника антитерористичної операції, 181 волинянин загинув під час проведення АТО. На Волині налагоджено інформування учасників АТО щодо права на одержання соціальних виплат, пільг та переваг, оперативно вирішуються питання пільгового забезпечення, діяла регіональна програма підтримки демобілізованих та членів їх сімей. Для двох інвалідів війни придбано квартири у Камінь-Каширському та Турійському районах, надано компенсацію для придбання житла 37 сім’ям загиблих та інвалідів I-II групи. Уже передано у власність учасникам АТО та членам родин загиблих 3713 земельних ділянок площею 1694,3 га.

За рахунок централізованого надходження путівок до області у 2016 році оздоровилось 325 інвалідів (в тому числі із супровідниками), крім того закуплено 460 путівок для інвалідів загального захворювання та з дитинства і 25 путівок для супроводжуючих осіб на суму 5191,4 тис. гривень.

В області налагоджено роботу щодо забезпечення неповносправних осіб технічними та іншими засобами реабілітації, спецавтотранспортом.

Директор відділення Фонду соціального захисту інвалідів розповів про стан зайнятості та працевлаштування інвалідів на Волині, надав роз’яснення стосовно порядку складання і подання звіту форми 10-ПІ, нарахування, сплати та використання адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, можливостей Фонду щодо надання фінансової допомоги на створення додаткових робочих місць для неповносправних, фінансування їхнього навчання для здобуття професії, фізкультурно-спортивної реабілітації, передплати періодичних видань, підтримку статутної діяльності обласних осередків Всеукраїнських громадських організацій інвалідів тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux