Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Погашення заборгованості підприємствами
Опубліковано 03 лютого 2017 року о 12:17

В Запорізькій обласній державній адміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості, в тому числі з заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на чолі з заступником голови облдержадміністрації (стажування) Володимира Тоцького за участю Департаменту соціального захисту населення, Головного управління ПФУ в Запорізькій області, представників підприємств-боржників. Серед запрошених прийняти участь у засіданні було керівництво Запорізького ОВФСЗІ.

На початку засідання заступником голови обладміністрації повідомлено про зменшення заборгованості по області на 7,3 млн. грн. або на 9,7 %.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігорь Мещан проінформував присутніх, що найбільшими боржниками серед економічно активних підприємств залишаються суб'єкти господарювання державного сектору економіки, у тому числі  структурні підрозділи ВАТ «Запоріжжяобленерго», ДП «Державний проектний інститут «Запоріжцивільпроект», структурні підрозділи ДП «Запорізький облавтодор».

Звернено увагу, що 19,6% усієї заборгованості в області належить підприємствам, що перебувають у різних процедурах банкрутства. Серед цієї статистичної групи суб'єктів господарювання 76,8% боргів також припадає на підприємства державного сектору економіки. На багатьох із них мають місце ознаки штучного затягування процедур банкрутства.

Зазначено, що у територіальному розрізі найбільші суми боргів накопичені на підприємствах м. Запоріжжя, м. Мелітополь, м. Бердянськ, Василівського району, Кам`янсько-Дніпровського району.

В ході засідання звітували про хід зменшення заборгованості керівники підприємств-боржників, в свою чергу борги економічно активних підприємств зменшуються.

За підсумками засідання заступник голови облдержадміністрації визначено, що забезпечення погашення заборгованості залишається пріоритетом діяльності комісії й у 2017 році та знаходиться на особистому контролі голови облдержадміністрації. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення необхідно забезпечити системний характер роботи щодо забезпечення суб'єктами господарської діяльності погашення існуючої та попередження виникнення нової заборгованості, в т.ч і з заробітної плати. Також необхідно організувати складання графіків погашення заборгованості по кожному підприємству-боржнику, в тому числі, де заборгованість з'явилася вперше, та забезпечити контроль за їх виконанням. Керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації треба продовжити роботу з центральними органами виконавчої влади, у сфері управління яких знаходяться підприємства-боржники державного сектору економіки, щодо забезпечення стабілізації їх господарської діяльності та погашення заборгованості.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux