Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Соціальний захист на Луганщині
Опубліковано 30 червня 2010 року о 10:16

          Луганське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів спільно з Луганською обласною молодіжною громадською організацією «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу-Схід» та Луганським обласним центром соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями на базі Луганської обласної державної адміністрації (в конференц-залі) провели засідання обласної Координаційної ради з питань працевлаштування та вторинної зайнятості молоді щодо обговорення проблеми зайнятості людей із особливими потребами.

          Програма ради розроблена в рамках проекту, що реалізується Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» «Кожен має право на працю: Партнерство задля покращення можливостей для зайнятості молоді з обмеженими фізичними можливостями».

           Між відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, Головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, Обласним центром зайнятості підписано 4-х-сторонню Угоду із соціальними партнерами щодо співпраці і підвищення зайнятості громадян із обмеженими фізичними можливостями. Угода зобов’язує відділення Фонду, Обласний центр зайнятості, Головне управління праці та соціального захисту населення та Луганський комунальний заклад Обласний центр медико-соціальної експертизи до спільної діяльності в роботі з громадянами, що мають обмежені фізичні можливості.

                   Керуючий відділенням Фонду доповів про співпрацю відділення з іншими державними органами, громадськими організаціями щодо забезпечення рівних прав та можливостей осіб з обмеженнями у працездатності в сфері зайнятості.

       Обговорювалися також питання щодо реалізації проекту в сфері зайнятості молоді з інвалідністю; вироблення концепції спільних дій для всіх представників ради.

       До складу ради увійшли 18 представників державних та громадських структур Луганського регіону. Члени Координаційної ради були учасниками тренінгів «Профконсалтінг. Підготовка професійних консультантів для молоді з інвалідністю». Під час засідань вироблені спільні шляхи щодо сприяння зайнятості молоді з інвалідністю, їх профорієнтації та інформування; розроблені рекомендації в напрямку адаптування кодексу Асоціації соціальних працівників Міжнародних організацій відповідно вітчизняної методики роботи центрів зайнятості та інших соціальних структур.

       Того ж дня, відділенням Фонду та Луганською обласною молодіжною громадською організацією «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу-Схід» було проведено ярмарок вакансій для різних категорій молоді. За підтримки Луганського обласного центру зайнятості були залучені підприємці,  які отримали можливість поспілкуватися з молоддю, дізналися про освіту можливих фахівців з інвалідністю, про професійні навички. Цей захід сприяв виправленню ситуації щодо категоричного ставлення роботодавців до категорії робітників із інвалідністю.

      В обох заходах брали участь представники 6 національних телекомпаній та близько 20 місцевих та обласних  ЗМІ.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux