Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Соціальні послуги на Рівненщині
Опубліковано 12 грудня 2011 року о 11:54

Про проблеми безробітних з інвалідністю  йшлося у Зарічненському районному центрі зайнятості під час засідання  круглого столу  на тему:  «Надання соціальних послуг особам з інвалідністю».  Учасниками засідання були спеціалісти  управління  праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, заступник начальника управління Пенсійного фонду, начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, начальник відділу взаємодії із роботодавцями обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, спеціаліст відділу освіти, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації.

Відкриваючи засідання, директор центру зайнятості наголосив, що застосування відомих дотепер і пошук нових форм роботи щодо працевлаштування людей з інвалідністю  є одним із головних завдань служби зайнятості на сучасному етапі. Інваліди – люди з обмеженими можливостями тіла, але не з обмеженими можливостями духу. Вони потребують належного ставлення до себе, хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні.  Він також зазначив, що умови сучасного ринку праці потребують від спеціалістів центру зайнятості та всіх соціальних партнерів підвищення відповідальності у вирішенні проблем, які виникають при працевлаштуванні цієї категорії громадян. Тож  спеціалісти центру зайнятості прагнуть, щоб кожна людина з інвалідністю не залишалася наодинці з особистою проблемою, адже служба зайнятості надає допомогу та підтримку всім, хто потребує вирішення питання працевлаштування.

 

 У центрі зайнятості на обліку перебуває 22 особи з інвалідністю. З початку року вдалось працевлаштувати 12 осіб, в тому числі двох шляхом надання дотації роботодавцям на створення додаткових робочих місць за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття,  одна особа з інвалідністю отримала одноразово допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 8 безробітних інвалідів  пройшли профнавчання.

Представники управління праці, Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та обласного центру професійної реабілітації інвалідів поінформували про основні напрямки роботи соціальних установ, їх проблеми та перспективи. Порушили проблему  зацікавленості інвалідів у професійному навчанні, зокрема, у Рівненському обласному центрі професійної реабілітації інвалідів та Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Під час круглого столу прозвучало багато пропозицій, зауважень і рекомендацій. Завдання треба вирішувати спільними зусиллями,  оскільки турбота про людину завжди була та надалі залишається в основі діяльності не тільки центру зайнятості, але й інших соціальних партнерів.      


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux