Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар-тренінг в Одесі
Опубліковано 09 грудня 2016 року о 12:24

2 грудня 2016 року  у приміщенні Одеського міського  центру зайнятості  відбувся семінар-тренінг з нагоди Міжнародного дня інвалідів для людей з обмеженими фізичними можливостями, в тому числі для осіб, які переселилися до Одеського регіону з тимчасово окупованої території та з районів проведення АТО,  і звернулись до центру зайнятості з питання свого працевлаштування.

У семінарі прийняли участь заступник директора Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Круковська Л. М., заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями і громадськістю, організаційної та кадрової роботи Войцеховська А. С., соціальний партнер та психолог Євген Вигузов та 10 чоловік з обмеженими фізичними можливостями. 

 

Під час виступу на семінарі Круковська Л. М. розповіла учасникам  про порядок надання Одеським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів фінансової допомоги на поворотній і безповоротній основі  інвалідам (у тому числі інвалідам - учасникам АТО), а саме:

-         шляхом   оплати   протезно-ортопедичним підприємствам    вартості    технічних    засобів реабілітації (протезно-ортопедичних виробів підвищеної складності),

-         шляхом  оплата  вартості  їх  навчання та перекваліфікації  у   навчальних   закладах,   центрах професійної   реабілітації   інвалідів   для   здобуття   професії (спеціальності),

-         виплата деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування,

-         передплата  одного друкованого періодичного видання на рік (згідно з     переліком,     визначеним    Мінсоцполітики).

 

      В ході роботи семінару  психолог Євген Вигузов провів тренінг з актуальних питань, які виникають в процесі працевлаштування. Він розповів учасникам, що пошук гідної роботи вимагає великих моральних зусиль,  терпіння, впевненості в собі. Психолог зазначив, що саме невпевненість у собі, завищені потреби або занижені очікування, міфи і помилки в пошуку роботи - є перепоною для успішного працевлаштування.

     Євген зауважив, що ринок праці є ринком, де продають і купують, а товаром виступає зовнішній вигляд потенційного робітника, впевненість, харизма і вміння все це належним чином показати роботодавцю. І найгрубішою помилкою є особиста відмова людини від можливості знайти хорошу роботу.  

     Отже, шукач роботи, в  першу чергу, повинен зібрати всю інформацію про підприємства, які його зацікавили, підготувати резюме та рекомендації з попередньої роботи, налагодити контакт та зв'язок безпосередньо з людиною, яка може бути його  майбутнім керівником.

    Євген неодноразово підкреслював, що необхідно бути морально підготовленим до відмови у працевлаштуванні на вибрану посаду, та не сприймати цю інформацію як особисту образу - адже на цю посаду також претендує  багато професійних та кваліфікованих людей як і ви. Період пошуку залежить від об'єктивних та суб'єктивних чинників (ділова активність, професійний рівень, ситуація на ринку праці, вимоги до шукачів роботи).

      Підсумовуючи роботу семінару – тренінгу ще раз було наголошено, що невід'ємним правом людини, в тому числі інваліда, є право на працю. На сьогодні держава гарантує інвалідам рівні з усіма іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства та створює для інвалідів потрібні умови, які дають їм можливість ефективно реалізовувати свої  права та свободи та вести повноцінний спосіб життя згідно з їх індивідуальними здібностями та інтересами. Але багато чого залежить і від самого інваліда – впевненість, бажання досягнути успіхів, вміння подолати труднощі і досягнути поставленої цілі.

 

Також з нагоди Міжнародного дня інвалідів Одеським міським центром зайнятості за участю Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів був організований міні-ярмарок вакансій для людей з обмеженими фізичними можливостями, в тому числі для осіб, які переселилися до Одеського регіону з тимчасово окупованої території та з районів проведення АТО.

 До участі у ярмарку були запрошені товариство з обмеженою відповідальністю «Енергомережі», Одеський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, товариство з обмеженою відповідальністю «Фозі - Фуд», Управління поліції охорони здоров’я в Одеській області, Морська пошуково - рятувальна служба. Представники роботодавців цих підприємств надали детальну інформацію щодо наявних вакансій, ознайомили присутніх із режимом роботи, умовами праці, вимогами роботодавців до претендентів на робочі місця. За результатами проведення заходу прийнято рішення про відвідування бажаючими інвалідами  підприємств для остаточного вирішення питання їх працевлаштування.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux