Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар для осіб з інвалідністю
Опубліковано 08 грудня 2015 року о 10:50

02 грудня поточного року, напередодні Міжнародного дня інвалідів, на базі Херсонського міського центру зайнятості відбувся семінар для осіб з інвалідністю, у якому взяли участь заступник директора Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів О.Ракша, начальник відділу з питань соціального захисту населення управління праці та соціального захисту населення Суворовської районної у м. Херсоні ради М. Агеєнко та  спеціалісти Херсонського міського центру зайнятості. На семінар прибуло 20 інвалідів, які стоять на обліку у службі зайнятості та шукають роботу.

О.Ракша інформував інвалідів і присутніх, щодо діяльності відділення Фонду відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та Положення про відділення. Розповів про те, за якими напрямками соціальних загальнодержавних програм відділенням проводиться фінансування, зокрема на санаторно-курортне оздоровлення інвалідів, соціальну, трудову та професійну реабілітацію інвалідів, на забезпечення інвалідів та інвалідів-чорнобильців автомобілями. Сказав також  про послуги, які надає відділення особам з інвалідністю, фінансуючи витрати на професійне навчання молоді з числа інвалідів після закінчення загальноосвітніх навчальних закладів, на професійну підготовку, підвищення кваліфікації та перепідготовку. Він розповів про взаємодію відділення і служби зайнятості щодо роботи з роботодавцями та підприємствами громадських організацій інвалідів по створенню робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Начальник відділу з питань соціального захисту населення управління праці та соціального захисту населення Суворовської районної у м. Херсоні ради М.Агеєнко інформував присутніх про роботу управління та відділу щодо надання пільг людям з обмеженими можливостями, розповів про можливість отримання субсидій та порядок їх надання. Зупинився також на законодавчому врегулюванні виплати пенсій інвалідам різних груп.

Спеціалісти Херсонського міського центру зайнятості інформували присутніх, що за 11 місяців поточного року до центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні звернулось більше 300 осіб, що мають інвалідність, з них було працевлаштовано більше 120 осіб. Зараз центр зайнятості проводить набір бажаючих на курси продавців продовольчих і непродовольчих товарів, кухарів, складальників корпусів металевих суден і запрошує на навчання усіх бажаючих отримати професійні навички. Таке професійне навчання у цьому році вже пройшли 13 осіб з обмеженими можливостями, з яких 12 було працевлаштовано.

Присутні з інтересом слухали інформації виступаючих, ставили питання з проблем, що їх цікавили.

По закінченню семінару інваліди дякували за отриману інформацію та конкретні роз’яснення наболілих питань.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux