Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Реалізація Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні у співпраці з представниками місцевих військових адміністрацій
Опубліковано 30 березня 2023 року о 17:00

Цивілізований світ живе єдиним організмом у тісній співпраці влади та громадянського суспільства. Україна не є винятком у спрямуванні поєднання спільних зусиль держави та громадянського суспільства на меті створення демократичного політичного середовища, де головний бенефіціар досягнень - громадянин.

З лютого 2022 року Україна зазнала невиправданої військової агресії рф, що зумовило стати на захист весь цивілізований світ, але головним чинником стійкості країни стало єднання громадян та громадських об’єднань в потужну рушійну силу громадянського суспільства. Функціональність такого об’єднання не може мати сталу діяльність і вимагає розвитку та підтримки з боку держави.

29-30 березня у м. Києві в приміщенні готелю Київська Русь з метою посилення співпраці відбулась зустріч з представниками місцевих військових адміністрацій для координації з виконання плану заходів до 2024 року щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки.

Тематика заходу містила низку питань, які розглянуті під час сесій, зокрема:

  • Взаємодія ОГС та органів влади: що змінилось під впливом масштабного вторгнення;
  • Громадянське суспільство в Україні в умовах війни - 2022: результати соціологічного дослідження;
  • Координація взаємодії між місцевими військовими адміністраціями (МВА), Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Центральними органами виконавчої влади;
  • Питання соціального захисту, волонтерства, гуманітарної допомоги;
  • Підтримка та розвиток волонтерства на національному та локальному рівнях;
  • Фінансові можливості для реалізації плану заходів з реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства;
  • Інформаційно-комунікаційний супровід на шляху реалізації Плану розвитку громадянського суспільства.

Спікерами із зазначених тем виступили представники Кабінету Міністрів України, Мінсоцполітики, Мінветеранів, Мінреінтеграції, Мінекономіки, Міндовкілля, Нацполіції, Нацсоцслужби, Обласних військових адміністрацій, Українського незалежного центру політичних досліджень, ІСАР Єднання, Центру демократії та верховенства права, експерти з конфлікт-аналізу.

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю представляла Заступник генерального директора Фонду Людмила ДАНІЛІНА на сесії «Фінансові можливості для реалізації плану заходів з реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства» з темою «Конкурсні процедури для державної фінансової підтримки громадських об’єднань осіб з інвалідністю у 2023 році».

Людмила ДАНІЛІНА доповіла про державну фінансову підтримку громадських об’єднань осіб з інвалідністю на конкурсній основі з проектами, що спрямовані на надання соціальних послуг особам з інвалідністю. Оскільки в умовах війни держава має належним чином реагувати на потреби людей, приділяючи особливу увагу найменш захищеним категоріям населення, надання соціальних послуг - пріоритетний напрям державної підтримки громадських об'єднань осіб з інвалідністю у 2023 році.

Окремо зазначила щодо вимог до громадських об’єднань, які можуть подавати проекти на конкурс, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 70 та озвучила пріоритетні завдання, визначені Міністерством соціальної політики України, які містять перелік соціальних послуг, що можуть надаватися особам з інвалідністю в рамках реалізації проектів.

Заступник генерального директора Фонду зауважила: «Впровадження державою системи надання соціальних послуг на конкурсних засадах сприятиме здоровому конкурентному розвитку громадянського суспільства як на державному, так і на місцевому рівнях.

Спільно з громадськими організаціями-партнерами запроваджується низка навчальних семінарів для громадських об’єднань з питань соціальних послуг, процедури проведення конкурсу, моніторингу та якості надання соціальних послуг.

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю завжди відкритий до співпраці з органами державної влади та представниками громадських інституцій, які реалізовують політику захисту та підтримки осіб з інвалідністю».

Разом з тим, Людмила ДАНІЛІНА поінформувала присутніх про важливий напрям діяльності Фонду, особливо у час війни, - забезпечення допоміжними засобами реабілітації за державної підтримки учасників бойових дій, цивільних громадян, які постраждали внаслідок війни, у тому числі осіб з інвалідністю.

Важливим фактором забезпечення відновлення функціональних можливостей постраждалих осіб є своєчасне інформування та відповідний супровід пацієнтів, що можливо за співпраці державної влади, органів місцевого самоврядування, медично-реабілітаційних закладів та соціальних працівників.

Сучасний рівень розвитку громадянського суспільства потребує тісної взаємодії з державними органами влади на всіх рівнях та забезпечення спільної відповідальності на шляху до Переможного цивілізованого життя України та кожного громадянина!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux