Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Забезпечення протезно-ортопедичними виробами – основний напрямок діяльності Чернігівського відділення Фонду у час війни
Опубліковано 31 березня 2023 року о 11:00

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю в межах своїх повноважень здійснює співпрацю з медичними закладами, державними органами, громадськими організаціями, реабілітаційними установами та волонтерами з питань інформування та забезпечення допоміжними засобами реабілітації учасників бойових дій, цивільних громадян, у тому числі осіб з інвалідністю, які постраждали внаслідок війни та зазнали порушення функціональних можливостей або ампутації кінцівок.

21.03.2023 року директор Чернігівського відділення Фонду Ірина Лось провела зустріч з волонтеркою Іриною Тимофеєвою, яка відповідає за допомогу пораненим у медичному закладі області.

«Щоб бути максимально корисними, варто актуалізувати потреби регіону та наші можливості. Ми відкриті до будь-яких пропозицій, особливо, якщо вони стосуються забезпечення протезними виробами», - зазначила Ірина Тимофеєва.

Серед головних завдань директор відділення Фонду зауважила про забезпечення соціальної підтримки осіб, які постраждали через військову агресію рф проти України: «Ми розуміємо, що громадяни, які постраждали внаслідок війни, хочуть виїжджати за кордон для протезування та реабілітації. Проте, сьогодні в Україні за державні кошти вони забезпечуються допоміжними засобами реабілітації і у виїзді за кордон потреба відсутня».

22 березня 2023 року керівництвом Чернігівського відділення Фонду відвідано медичний заклад, де перебувають на лікуванні військовослужбовці. Захисникам, як ніколи потрібна допомога. Мова йде про мотивацію настрою людей, які через поранення відчувають себе відстороненими від активного життя.

Боєць Збройних сил України Євген отримав поранення у лютому місяці цього року у бою під Бахмутом та лікарям довелося ампутувати ногу. Зараз військовослужбовець лікується в лікарні та чекає на протезування. Проте він не бачить свого майбутнього без військової служби.

Керівництвом Чернігівського відділення Фонду індивідуально надано роз’яснення захиснику щодо порядку та механізму проведення безоплатного протезування за державною програмою постраждалих внаслідок війни, а також щодо реабілітації у зв’язку з ампутацією кінцівки. Для ознайомлення військовослужбовця забезпечено необхідними інформаційно-довідковими матеріалами та поінформовано про можливість реєстрації і подання пакету документів на забезпечення протезування через електронний кабінет особи з інвалідністю.

Євгена та військовослужбовців, які зараз проходять лікування у медичному закладі, відомчими відзнаками нагородив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ.

Наші військові – надійний захист України від російського ворога. Держава невпинно спрямовує зусилля на підтримку та забезпечує допомогу Захисникам та громадянам, які постраждали внаслідок війни!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux