Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Про потреби дітей – не лише першого червня. Реконструкція «Відродження» - на фінішній прямій
Опубліковано 07 червня 2017 року о 11:35

Пісні, танці, різноманітні артистичні номери та море щирих дитячих посмішок – так у Чернігівському обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів відзначили День захисту дітей. Щоправда, свято відбулося не традиційно 1-го червня, а 2-го, проте за участі вже традиційних гостей – голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча та директора Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірини Лось.

З нагоди свята особливі діти разом із персоналом центру організували концерт – для себе, батьків і гостей. До них долучилися й інші колективи міста – друзі та постійні партнери закладу. Розпочинаючи урочистості, директор центру Василь Іванович Пасічник відзначив за приємність те, що діяльність та потреби закладу мають постійну увагу з боку представників влади, подякував за це голові Чернігівської облдержадміністрації Валерію Кулічу та директорові обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірині Лось

Голова Чернігівської ОДА вручив директору центру сертифікати на партію нового обладнання, придбаного за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. Відтепер для потреб реабілітації дітей-інвалідів у Чернігівському обласному профільному центрі доступними є динамічний тренажер сходи-бруси, бігова доріжка, система для приготування фанго-парафіну та система «Хівамат».

Фахівці закладу зазначають, що використання вищезазначеного обладнання в залах ЛФК сприяє розширенню функціональних можливостей дітей із тяжкими формами рухових порушень, оздоровленню їхніх організмів, покращенню соціального та психологічного стану, мобілізує певні вольові зусилля, поліпшує адаптацію до умов соціально-побутового життя. Дітям із легкими формами рухових порушень допомагає сформувати усвідомлене ставлення до навколишнього середовища та поліпшити фізичні показники стану здоров`я аж до зняття інвалідності.

Вартість спеціального реабілітаційного обладнання, придбаного для потреб Обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів – понад один мільйон гривень.

У ході відвідин закладу голова ОДА Валерій Куліч разом із директором Департаменту соціального захисту населення ОДА Олегом Русіним, директором Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Іриною Лось та керівником компанії «УкрСіверБуд» Віктором Верешою оглянули проміжні результати реалізації проекту реконструкції приміщень закладу, що здійснюються коштом Державного бюджету.

Керівники – і центру, і облдержадміністрації – позитивно оцінили якість виконання робіт. Роботи нині перебувають на завершальній стадії. Частина приміщень уже експлуатується, решту, до прикладу – басейн, доробляють. Розраховують, що до 1-го вересня заплановане буде здійснено. До того ж, виконання робіт у нинішніх темпах дало змогу не створювати незручностей ні для дітей, ні для батьків.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux