Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Правове регулювання працевлаштування
Опубліковано 13 грудня 2016 року о 12:57

Засідання за круглим столом «Правове регулювання працевлаштування людей з особливими потребами відповідно до діючого законодавства про зайнятість» було проведено в Правобережному районному центрі зайнятості міста Запоріжжя  06.12.2016р. У роботі «круглого столу» взяли участь: заступник  голови районної адміністрації ЗМР по Хортицькому району Крайнов В.П., провідний юрисконсульт відділу правової роботи Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Скорженко А.П, головний спеціаліст УПСЗН ЗМР по Дніпровському району Сьомченко З.І., представники 17 підприємств району. Метою цього заходу було загострення уваги до проблем людей з особливими потребам, захист їх гідності та прав, допомоги у працевлаштуванні.

На зустрічі обговорювались питання працевлаштування осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО, соціально вразливих категорій громадян, а також розглядались питання активізації співпраці з роботодавцями. Зокрема, активно обговорювалось питання щодо надання роботодавцями інформації до центрів зайнятості про вакансій саме для інвалідів. Адже, забезпечити робочим місцем осіб з особливими потребами дуже складно, так як треба враховувати багато критеріїв: рекомендації МСЕК, умови праці, а також, побажання самого безробітного.

Заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району Віталій Крайнов розповів про економічні переваги для роботодавців при співпраці зі службою зайнятості, а саме: складання видеорезюме, формування бази відеовакансій, відеороликів з презентації підприємств для оперативного укомплектування вакансій; надання роботодавцям компенсації ЄСВ; компенсації при працевлаштуванні вимушено переселених осіб із зони АТО; складання бізнес-планів для отримання міжнародних грантів.

Провідний юрисконсульт відділу правової роботи Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Скорженко А.П. розповів про надання фінансової допомоги роботодавцям для створення робочих місць з метою працевлаштування інвалідів, оплату праці вартості навчання інвалідів у ВУЗах. Акцентував увагу присутніх на відповідальності підприємств за невиконання квоти з працевлаштування інвалідів.

Всі присутні погодились, що обовязковим у роботі з громадянами даної категорії є адресність у наданні послуг.

Подібні заходи допомагають здійснювати соціальну та професійну адаптацію людей з інвалідністю до суспільного життя, активізувати роботу всіх організацій, які опікуються проблемами людей з інвалідністю, виявити складні питання та знайти шляхи їх вирішення.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux