Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Працевлаштування на Тернопіллі
Опубліковано 24 травня 2016 року о 11:26

Відповідно до «Порядку взаємодії органів праці та соціального захисту населення, центрів зайнятості, відділень Фонду соціального захисту інвалідів, центрів професійної реабілітації інвалідів і навчальних закладів системи Мінпраці щодо працевлаштування інвалідів», Тернопільське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів надало  інформацію в  центр зайнятості щодо роботодавців області, які не виконали норматив по працевлаштуванню інвалідів.

         Відповідно до поданих звітів про зайнятість та працевлаштування інвалідів за 2015 рік,  кількість роботодавців які не виконали 4% норматив по працевлаштуванню інвалідів - 314, кількість робочих місць не зайнятих працею інвалідів – 608.

          За інформацією наданою обласним центром зайнятості у січні - квітні 2016 року послугами місцевих центрів зайнятості скористались 530 осіб з обмеженою працездатністю. За сприянням служби зайнятості 30 осіб з інвалідністю проходили професійне навчання. 11 інвалідів брали участь у громадських роботах. Працевлаштовані за направленням базових центрів зайнятості 70 осіб, з них 60 осіб мали статус безробітного. Для започаткування власної справи 5 безробітним з інвалідністю виплачено одноразову допомогу по безробіттю. На обліку у базових центрах зайнятості станом на 01.05.2016 року перебувало 360 безробітних осіб з обмеженими   фізичними можливостями. Пошук підходящої роботи продовжується. Труднощі у працевлаштуванні  виникають у зв’язку зі створення роботодавцями в основному некваліфікованих робочих місць. Зазвичай вільні вакансії це двірник та сторож. Час вимагає соціального захисту та підтримки для молодих  людей з особливими потребами, які здобули вищу освіту та мають право на  працю  відповідно до отриманої  спеціальності.  Для вирішення даного питання фахівцями відділення налагоджено тісну співпрацю з молодіжною біржею праці. Спільно  працюємо для  сприяння працевлаштуванню людям з особливими потребами.

         За січень – травень 2016 року, фахівцями відділення проведено роз’яснювальну роботу  з понад 50-тьма роботодавцями області щодо можливості створення додаткових робочих місць для працевлаштування інвалідів. Особливо спрямовуємо роботодавців щодо створення робочих місць для учасників АТО,з числа інвалідів. Послугами центрів зайнятості скористалися 24 учасники АТО з числа осіб, які мають інвалідність. З них 4 особам виплачено одноразову допомогу по безробіттю, іншим продовжується пошук підходящої роботи. З усіма учасниками АТО, які є по шукачами роботи, фахівці відділення спілкуються, надають вичерпні консультації щодо соціального захисту воїнів, зокрема: оздоровлення, лікування, навчання, отримання засобів реабілітації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux