Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Працевлаштування на Рівненщині
Опубліковано 19 липня 2013 року о 11:55

У Березнівському районному центрі зайнятості відбувся круглий стіл «Впровадження нових інструментів стимулювання зайнятості населення та створення нових робочих місць». Участь у заході брали перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі Бондаренко Р.В., головний державний податковий інспектор Березнівського відділення Костопільської об’єднаної державної податкової інспекції Ціпан Л.П., заступник начальника Управління соціального захисту населення – начальник відділу з питань праці Барсук Т.К., головний державний інспектор праці Територіальної державної інспекції праці в Рівненській області Котик М.М., кфахівець обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Костренко Н.Р.  

Обговорили одне з найважливіших питань сьогодення – стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та легалізація виплати заробітної плати.

Про нові механізми забезпечення зайнятості населення в контексті реалізації законодавчих новацій, перспективи розвитку району, характеристику сучасного ринку праці присутніх поінформував заступник директора районного  центру зайнятості Михайло Стеблюк.

Неоніла Котренко, фахівець обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, звернула увагу на норми Закону України «Про зайнятість населення», спрямовані на заохочення роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування громадян, які потребують додаткових гарантій соціального захисту. Вона розповіла про фінансові стимули,  зокрема, компенсації для роботодавців. Одна з них надається роботодавцям, які протягом 12 місяців працевлаштовували на нові робочі місця працівників і сплачували їм заробітну плату в розмірі не менше трьох мінімальних зарплат.

Упродовж наступних 12 місяців, за умови збереження такого рівня заробітної плати, за кожну особу щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі 50% суми нарахованого єдиного внеску. Інший вид компенсацій - це відшкодування повного розміру єдиного соціального внеску роботодавцям, які працевлаштовують на нові робочі місця строком не менше ніж на два роки безробітних з числа соціально вразливих категорій громадян, в тому числі молодь на перше робоче місце. Компенсація виплачується щомісяця протягом одного року за кожну працевлаштовану особу. Суб’єкти малого підприємництва або фізичні особи, які провадять діяльність у пріоритетних видах економіки, також можуть розраховувати на щомісячну компенсацію витрат у розмірі єдиного соціального внеску за умови працевлаштування безробітних на нові робочі місця строком не менше ніж на два роки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux