Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Працевлаштування на Прикарпатті
Опубліковано 30 жовтня 2012 року о 09:54

Тисменицьким районним центром зайнятості спільно з Івано-Франківським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів проведено семінар із роботодавцями на тему: «Шляхи вирішення проблем працевлаштування людей з інвалідністю». У семінарі брали участь заступник директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, начальник відділу по зв’язках з роботодавцями та громадськістю, організаційної та кадрової роботи обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Із вступним словом до учасників семінару звернувся директор районного центру зайнятості, який ознайомив присутніх із станом на ринку праці в районі, розповів про забезпечення правових гарантій соціального захисту людей з інвалідністю, сприяння їх працевлаштуванню. Однією з умов становлення даної категорії населення у суспільстві є їх економічна незалежність, що досягається за умови належної професійної підготовки та раціонального працевлаштування, незважаючи на те, що працездатність їх обмежена. Робота потрібна людям з інвалідністю, аби не почуватися покинутими і самотніми. Суспільству необхідно докласти чимало зусиль, аби вони почувалися в ньому повноцінними громадянами, а на ринку праці – впевненими в своїй конкурентоздатності.

На обліку в центрі зайнятості перебуває 15 осіб із обмеженими фізичними можливостями, з якими проводиться робота щодо сприяння їм у працевлаштуванні.

Заступник директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів ознайомив роботодавців з умовами отримання дотації на створення спеціальних робочих місць для працевлаштування інвалідів. Розповів про заповнення робочих місць в рахунок квоти для інвалідів, порядок накладення штрафних санкцій за невиконання квоти інвалідів, надання безпроцентної позики роботодавцям для закупки обладнання.

Начальник відділу по зв’язках з роботодавцями та громадськістю, організаційної та кадрової роботи наголосив про терміни подання статистичної звітності, реєстрації підприємств у Фонді, акцентував увагу на виконанні 4% нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості зауважила, що залишається гострою проблемою низька конкурентоспроможність осіб з інвалідністю, тому без підвищення професійної та освітньої підготовки інвалідів вирішити проблему їх працевлаштування неможливо. З цією метою державна служба зайнятості здійснює професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації безробітних відповідно до потреб ринку праці та замовлення роботодавців.

Роботодавці обмінялися досвідом роботи з приводу працевлаштування інвалідів, жваво обговорили питання, які пов’язані з наданням дотації на створення спеціальних робочих місць для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Зрозуміло, що робочі місця створюють роботодавці, які й забезпечують економічний поступ, розширюють чи зменшують використання робочої сили та оплату праці, але спеціалісти Тисменицького районного центру зайнятості, в свою чергу, докладають максимум зусиль, щоб і люди з інвалідністю повірили в себе та змінили власне життя на краще.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux