Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Партнерство формує пріоритети
Опубліковано 06 грудня 2016 року о 12:17

У конференц-залі Будинку праці, що в м. Тернопіль відбувся семінар із соціальними партнерами на тему: «Надання соціальних послуг особам з інвалідністю», який організували напередодні Міжнародного дня інвалідів Тернопільський обласний центр зайнятості У заході взяли участь заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА - начальник управління моніторингу та організаційної роботи Володимир Росоловський; директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірина Базилевська; голова обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Михайло Костів; головний позаштатний реабілітолог управління охорони здоров’я ОДА Ольга Бєлова; депутат Тернопільської обласної ради,  Олександр Башта; виконавчий директор організації роботодавців Тернопільської області Валерій Смирнов; керівник підприємства «Надія» Олександр Шаванов.

Відкрила семінар Олександра Островська, заступник директора обласного центру зайнятості, яка надала вичерпну інформацію щодо  забезпечення права на працю осіб з особливими потребами «У всіх центрах зайнятості Тернопілля встановлено пандуси чи сигнальні кнопки виклику спеціалістів, обладнано кутки для інвалідів з відповідною інформацією про підприємства, які пропонують роботу інвалідам, про навчальні заклади, які здійснюють їх профпідготовку, про професії та спеціальності, за якими організовується навчання. Крім того, в інформаційних секторах для роботодавців розміщено резюме інвалідів».Заступник директора ОЦЗ поінформувала присутніх, що протягом січня-жовтня 2016 року послугами центрів зайнятості Тернопілля скористались 887 осіб з обмеженою працездатністю. За станом на 01.11.2016 275-ти безробітним особам з обмеженими фізичними можливостями продовжується пошук підходящої роботи. «За 10 місяців 2016 року адресними соціальними послугами центрів зайнятості Тернопільської області скористались 35 демобілізованих учасників АТО, які мають інвалідність. З них, за направленнями базових центрів зайнятості працевлаштовано 9 осіб, в тому числі 2-м атовцям виплачено допомогу по безробіттю для відкриття власної справи, ще 1 особу працевлаштовано після проходження професійного навчання. На 1 листопада 2016-го 19 колишнім воїнам-інвалідам надаються послуги щодо сприяння у працевлаштуванні», - поінформувала Олександра Островська.Володимир Росоловський вів мову про державну підтримку осіб з обмеженими фізичними можливостями; представники роботодавців розповіли про працевлаштування інвалідів на їх підприємствах та співпрацю зі службою зайнятості щодо добору персоналу з числа інвалідів; Михайло Костів поінформував про діяльність обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».Ірина Базилевська основний наголос зробила на виконанні нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів роботодавцями області. Щодо можливості створення додаткових робочих місць для працевлаштування інвалідів за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. Щодо можливості отримання освітніх послуг  за рахунок   фінансової допомоги з коштів адміністративно – господарських  санкцій. Щодо підтримки людей з особливими потребами.

Про проблеми інвалідів говорив Олександр Башта. Він загострив увагу присутніх на необхідності тісної співпраці органів влади, громадських організацій, волонтерів, відповідних фондів, узгодженості їх дій, створення єдиної бази даних про військових та членів їх родин, аби допомога згаданим особам була дійсно дієвою, адресною, ефективною.«Суспільству слід дивитися на людей з обмеженими фізичними можливостями як на професіоналів, які, як і кожен з нас, потребують реалізації свого права на працю».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux