Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Одеса: допомога інвалідам-учасникам АТО
Опубліковано 13 липня 2015 року о 11:16

    За ініціативи директора Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Віталія Кольцова відбулась зустріч з керівництвом обласного центру зайнятості Одеської області. Під час зустрічі обговорювались питання надання всебічної допомоги інвалідам, які були учасниками АТО, та після демобілізації стали на облік в центрах зайнятості  по безробіттю. На даний час в Одеській області  24 людини, які мають статус  учасника  АТО та стали на облік в центрах зайнятості в пошуках роботи. Трьом із них вже за станом здоров`я оформлена інвалідність з різних груп у зв`язку отриманих поранень та травм під час виконання службових обов`язків. З усіма зазначеними громадянами проводяться постійна робота щодо надання відповідних вакансій для працевлаштування на підприємства області або направлення на професійне навчання, для отримання нової спеціальності,  яка допоможе отримати нову більш витребувану роботу на ринку праці.  Директор відділення Фонду Віталій Кольцов надав пропозиції щодо конкретизації роботи по кожному учаснику АТО.

     Обласним відділенням Фонду вже надана інформація по всім підприємствам області, які не виконали норматив по створенню робочих місць для подальшої роботи з роботодавцями по працевлаштуванню зазначених громадян, які мають вже інвалідність або найближчим часом мають намір за станом здоров`я для її оформлення. Особливо керівник відділення Фонду звернув увагу на ті підприємства, які із року в рік мають судові справи  з відділенням, так як створені на папері робочі місця для інвалідів , залишаються вакантними із різних причин. Спеціалісти відділення Фонду вже провели роботу, направленні листи на відповідні підприємства  - боржники, по відповідним районам та містам області, для працевлаштування учасників АТО, які стоять на обліку в центрах зайнятості. Спеціалістами відділення Фонду вже проведена робота з учасниками АТО, які мають інвалідність, щодо направлення їх на навчання для отримання освіти за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. Керівництвом обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та обласного центру зайнятості досягнуто домовленість щодо щотижневого обміну інформації по зазначеної категорії громадян.

    Також, директор відділення Фонду соціального захисту інвалідів Віталій Кольцов зустрівся із директором Департаменту соціального захисту населення ОДА Маркевич Іриною Вікторівною, яка повідомила, що питання соціальної захищеності учасників АТО, які повертаються після демобілізації та знаходяться в стані пошуку роботи та отримання відповідних пільг та пособій , знаходяться на постійному контролі відповідних спеціалістів управлінь праці та соціального захисту населення.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux