Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Обговорення планів у Херсоні
Опубліковано 04 лютого 2016 року о 11:39

Виконуючий обов’язки директора Херсонського обласного відділення Фонду О.Ракша, голова правління Херсонського обласного товариства інвалідів Л.Табакіна та інваліди цієї організації відвідали дітей та матерів Херсонської міської громадської організації матерів дітей-інвалідів „Серце матері” та привітали їх з новорічними і різдвяними святами.

Після святкового концерту-привітання в.о. директора відділення Фонду О.Ракша, керівники обох громадських організацій Л. Табакіна, В.Бондар та члени правління цих організацій за круглим столом обговорили результати діяльності громадських організацій інвалідів у минулому році та накреслили плани про співпрацю на  2016 рік.

Як зазначила у своєму виступі Л.Табакіна, у минулому році обласне товариство інвалідів перереєструвало своїх членів, зуміли залучити меценатів та представників різних церковних конфесій до надання допомоги багатьом інвалідам, особливо одиноким. Волонтери товариства допомагали інвалідам у придбанні ліків, надавали їм безоплатно продукти харчування, відвідували хворих у лікарнях та вдома, надавали різні побутові послуги. Стало традицією збиратись інвалідам щосереди у приміщенні товариства та молитись за Україну, мир у державі. Вони провели декілька великих масових заходів на базі товариства, в яких брали участь інваліди на візках, молоді інваліди, меценати, спеціалісти та керівництво відділення Фонду. Масові заходи з інвалідами показали, що необхідно вирішити питання ремонту пандуса, доставки інвалідів, особливо візочників до товариства та інші питання, які без участі місцевих органів влади вирішити важко. Разом з тим активна співпраця з громадською організацією „Серце матері”, якій у минулому році виповнилося 15 років з часу створення, вселяє надію на покращення роботи товариства та вирішення окремих питань разом і за допомогою органів місцевого самоврядування.

В.Бондар, керівник громадської організації інвалідів „Серце матері”, розповіла про ту роботу, яку проведено минулого року в організації. Діти інваліди та їх матері брали участь у багатьох всеукраїнських заходах, мають плани створення Соціальної установи «Херсонський обласний комплекс соціальної адаптації інвалідів «Будинок Сонця». Зараз у Соціальній установі ХОКСАІ «Будинок Сонця» знаходяться на обліку 76 осіб з особливими потребами віком до 40 років, з яких вже на сьогодні 24 особи потребують послуги з підтриманого проживання. На черзі – вирішення питання фінансування будівництва комплексу.

О.Ракша подякував керівників громадських організацій за активну співпрацю з відділенням Фонду, звернув їх увагу на плановий і реальний підхід до вирішення питань, які постають перед  організаціями. Оскільки вирішення будь-якого питання, яке потребує фінансування, повинно базуватись на знанні законодавчої бази та реальних умов.

Учасниками круглого столу вирішено відпрацювати спільні питання для подальшого їх впровадження в життя.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux