Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Об’єднання зусиль для реабілітації дітей
Опубліковано 30 вересня 2015 року о 14:14

23 вересня 2015 року керівництво Миколаївського обласного відділення ФСЗІ відвідало Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів в Арбузинському районі Миколаївської області, де зустрілось з працівниками Центру та його підопічними.

 

Центр був створений  10 грудня 2013 року на виконання нових соціальних ініціатив держави «Діти - майбутнє України». Основна мета діяльності центру – здійснення заходів, спрямованих на розвиток та коригування порушень розвитку дитини – інваліда, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення умов для інтеграції у суспільство.

В Арбузинському району 87 дітей-інвалідів, з яких 57 підлягають постійної соціальної реабілітації, а 30 потребують соціально-педагогічного надомного патронажу. За минулі дванадцять місяців у Центрі пройшли реабілітацію 50 дітей інвалідів, у 87 сім’ях здійснено надомний патронат.

У Центрі працюють: вчитель - реабілітолог, фахівець з фізичної реабілітації, медична сестра з масажу, психолог, лікар-невролог,  молодші медичні сестри, які здійснюють догляд за дітьми протягом дня, та медична сестра, яка слідкує  за здоров’ям дітей. Для дітей, що мешкають у віддалених селах, створено 5 ліжко-місць та вирішено питання харчування. 

Взаємодія та підтримка Центру з боку Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та інших соціальних партнерів відіграє значну роль у його діяльності.

Влітку цього року Центр отримав фінансову допомогу на безповоротній основі за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів в розмірі 46,9тис.грн. на зміцнення матеріально – технічної бази з метою забезпечення реабілітації дітей-інвалідів.

Завдяки фінансової підтримки Фонду для дітей – інвалідів придбали Сенсорну кімнату, масажний стіл, бігову доріжку та реабілітаційні бруси, велотренажер «Орбітрек» і багато іншого обладнання, в тому числі для розвитку побутових навичок та творчих здібностей підопічних. Все обладнання прийшлося малечі до вподоби, а працівникам Центру полегшило процес надання реабілітаційних послуг та підняло його на новий рівень. 

Під час візиту директор відділення Ірина Чекарь обговорила шляхи подальшої співпраці та взаємодії у вирішенні питань діяльності Центру з керівництвом Арбузинського районного УСЗН та з селищним головою смт. Арбузинка Євгеном Травянко, який зокрема допоміг Центру при вирішенні питань з наданням приміщення та його облаштуванням. У перспективі – розширення Центру як стосовно площі приміщень, так і стосовно кількості дітей-інвалідів, які зможуть перебувати у Центрі.

Враховуючи позитивний досвід та результати, досягнуті співпрацею, відділення Фонду і надалі буде допомагати в цьому напрямку. Адже діти – це наше майбутнє, і в першу чергу повинні буди здоровими.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux