Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Херсон: обласній організації УТОГ - 70!
Опубліковано 01 жовтня 2015 року о 09:24

25 вересня поточного року Херсонська обласна організація УТОГ відзначила своє 70-річчя з часу створення.

 4 вересня 1945 року, рішенням Херсонської обласної ради депутатів трудящих було дано початок організації Херсонського обласного товариства глухих. Її першими керівниками були В. Яковлєв, Почесний член УТОГ І. Алфімов. Умілими організаторами культури та дозвілля були В. Вирко, О. Трохимець, П. Тімаков, В. Гейко та інші.

25 років очолювала обласну організацію УТОГ заслужений працівник соціальної сфери України Надія Іванівна Малькова. Це за час її умілого керівництва проводились ремонти приміщень, будувався Каховський клуб глухих, введено в дію двоповерхову прибудову до обласного Будинку культури, танцювальний колектив ОБК УТОГ виборов звання “Народний”, а випускниця Херсонського медичного коледжу Галина Бройко у 2003 році прославила Херсонщину на весь світ, здобувши перемогу на Міжнародному конкурсі краси “Нечуюча Міс світу-2003”. Херсонська обласна організація Українського товариства глухих налічує зараз більше 1200 осіб.

Фонд соціального захисту інвалідів щорічно надає фінансову підтримку для невиробничої сфери обласної організації УТОГ у сумі майже 400 тис. грн. На технічне переоснащення учбово-виробничого підприємства УТОГ, починаючи з 2007 року, Фондом соціального захисту інвалідів було надано безповоротну фінансову допомогу у сумі 511,4 тис. грн., у тому числі 290,0 тис. грн. на створення належних санітарно-гігієнічних умов проживання інвалідів у гуртожитку. При цьому було працевлаштовано 8 інвалідів та збережено 3 існуючі робочих місця інвалідів.

На урочистостях директор Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів І.Колотинська привітала присутніх з ювілеєм  та побажала всім доброго здоров’я, миру і добра. Вона також подякувала за багаторічну плідну працю Н.Малькову та  вручила їй квіти. Директор також нагородила подяками відділення Фонду голову правління Г.Фоміна, головного бухгалтера В.Сабліну, інструктора-методиста у справах глухих О.Фоміну, директора обласного Будинку культури глухих Н. Передерій.

Від імені Центрального правління УТОГ передав привітання голова Одеської обласної організації УТОГ О.Бабін. Від імені голови Херсонської обласної державної адміністрації Почесні грамоти вручила заступник начальника Департаменту соціального захисту населення О.Князєва.

Директор Херсонської обласної школи-інтернату для глухих дітей В.Меренков вручив ювілярам подарунок від дітей-учнів школи.

Г.Фомін подякував за плідну співпрацю та фінансову підтримку Фонд соціального захисту інвалідів і вручив грамоти обласної організації УТОГ кращим представникам організації. Виступи гостей супроводжувались номерами художньої самодіяльності, підготовленими студентами Херсонського медичного коледжу, дітьми обласної школи-інтернату для глухих дітей та хореографічним колективом “Апельсин”.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux