Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: Заборгованість за соціальними виплатами фондів соцстраху ліквідована
Опубліковано 17 грудня 2013 року о 11:24

2 млрд. 200 млн. грн. було направлено на погашення заборгованості із соціальних виплат фондів соціального страхування протягом останнього тижня. Про це під час селекторної наради повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська. За її словами, через непросту економічну ситуацію в останні місяці були певні затримки зі страховими виплатами громадянам.

«Однак, незважаючи на труднощі, ми в основному вирішили цю проблему. З 9 по 13 грудня Казначейство перерахувало понад 2 млрд. 200 млн. грн. страхових виплат. Основні борги ліквідовано. Це означає, що протягом цього тижня люди мають одержати належні їм кошти», - сказала вона.

Таким чином, за словами Наталії Королевської, ліквідована заборгованість, що виникла на 1 грудня із виплат за лікарняними, по вагітності та пологах, допомоги безробітним, а також виплат шахтарям-інвалідам та постраждалим на виробництві і членам їхніх сімей. Наталія Королевська нагадала, що задля погашення такої заборгованості був розроблений і затверджений Урядом графік видатків фондів соціального страхування на період до 10 грудня.

«Як зазначив Прем’єр-міністр, графік погашення заборгованості, який був затверджений раніше і виконувався до політичного протистояння, ми вимушені переглянути, оскільки, по суті, було втрачено два тижні. Проте завдяки конструктивній співпраці з Міністерством фінансів основні заборгованості було погашено із незначною затримкою», - сказала вона.

Водночас Наталія Королевська відзначила, що робота в цьому напрямку продовжуватиметься, щоб до кінця року не було жодного не проведеного платежу, і кожна людина отримала належні їй страхові виплати. «Для цього Міністерство розробило новий графік здійснення видатків фондів до кінця року, який подали Прем’єр-міністру України. Очікуємо на доручення Мінфіну та Казначейству забезпечити його виконання», - сказала вона.

Крім того, Міністр звернулася до місцевих представників фондів соціального страхування, місцевої влади та роботодавців забезпечити проходження коштів на місцевому рівні.

«Оскільки кошти вже перераховані і пішли у регіони, необхідно проконтролювати, щоб вони вчасно надійшли до людей. Щоб на рівні областей, міст, районів не було ніяких затримок. Також я звертаюся до роботодавців. Будь ласка, вчасно проводьте соціальні виплати на рівні бухгалтерій підприємств, в першу чергу, це стосується лікарняних. Щоб штучно не створювалася ситуація, коли гроші є, але люди не можуть їх отримати», - сказала вона.

Довідка.

Станом на 13 грудня цього року фондами соціального страхування виплачено 24 млрд. 462 млн. грн., що на 3 млрд. 753 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2012 року:

Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві – 6 млрд. 966,7 млн. грн. (на 1 млрд. 563,3 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2012 року);

Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 10 млрд. 191,8 млн. грн. (на 1 млрд. 477,9 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2012 року);

Фондом соціального страхування на випадок безробіття – 7 млрд. 303,6 млн. грн. (на 711,5 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2012 року).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux