Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: За півроку заборгованість із заробітної плати скоротилася на понад 140 млн. грн.
Опубліковано 16 вересня 2013 року о 09:37

За останні півроку загальна сума заборгованості із заробітної плати зменшилася на 142,9 млн. грн. або на 13%. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час селекторної наради щодо ситуації із погашенням заборгованості із заробітної плати.

«Внаслідок вжитих заходів за останні півроку ми маємо позитивну динаміку зменшення боргів із зарплати. За цей період загальна сума боргу зменшилася на 142,9 млн. грн. або на 13%. Також станом на 9 вересня кількість підприємств, які мали заборгованість, у порівнянні з початком року зменшилася на 518 підприємств», – сказала вона.

Як повідомила Наталія Королевська, також вдалося погасити заборгованість, яка виникла в попередні роки. «Окремо хочу звернути увагу на те, що з початку року погашено заборгованість із зарплати, яка була допущена у минулих роках, у сумі 227,9 млн. гривень. Разом з тим, за словами Міністра, протягом року виникала і нова заборгованість», – сказала вона.

За словами Наталії Королевської, суттєво на загальну динаміку погашення заборгованості вплинули такі підприємства, як авіакомпанія «Аеросвіт», у якої цьогоріч виникла заборгованість у 150 млн. грн., та Українське Дунайське пароплавство із новим боргом у 33 млн. грн.

Серед позитивних тенденцій Міністр також відзначила скорочення заборгованості із заробітної плати на комунальних підприємствах. «Станом на 9 вересня заборгованість із зарплати на комунальних підприємствах складала 27,3 млн. грн. З початку року вона зменшилася на 15,8 млн. грн. або на 36,7%», – сказала вона.

Міністр також відзначила, що завдяки координації, яку здійснює Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов між Мінфіном та Мінсоцполітики, відсутня заборгованість із зарплат у бюджетній сфері.

У зв’язку з цим Наталія Королевська звернулася до керівництва областей, зазначивши, що погашення заборгованості працівникам підприємств комунальної власності є персональним завданням місцевих органів виконавчої влади. «Тому прошу негайно вжити заходів для її повного погашення до кінця цього року. Якщо це не буде виконано, то питання відповідальності буде розглядатися на засіданні Уряду», – сказала вона.

За словами Наталії Королевської, Мінсоцполітики також скоригувало роботу Держпраці. «Тепер робота Інспекції орієнтована на виявлення причин виникнення боргів та вжиття заходів до винних осіб. Зміна підходів уже дає відповідні результати», - зазначила вона.

Так, за результатами перевірок підприємств-боржників у поточному році складено та передано до суду 1,9 тис. протоколів про адміністративні правопорушення, з них по 1,6 тис. протоколів судами уже винесені рішення і накладені штрафні санкції по 1,3 тис. протоколів на загальну суму 700 тис. гривень.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux