Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська вручила інвалідам Сумщини ключі від автомобілів
Опубліковано 05 червня 2013 року о 10:51

Інвалідам розпочали видавати автомобілі. Про це сказала сьогодні Міністр соціальної політики України Наталія Королевська у Сумах під час вручення ключів від автомобілів інвалідам.

"Сьогодні на Сумщині ми розпочали реалізовувати програму з вручення автомобілів інвалідам. Далі на черзі - Крим, Луганськ, інші регіони країни", - зауважила Наталія Королевська.

Міністр відзначила, що всебічна підтримка тих, хто потребує допомоги з боку держави, є одним з пріоритетів Президента та Уряду, а у соціальних ініціативах Президента на 2013 р. міститься низка конкретних положень, спрямованих на посилення соціального захисту людей з особливими потребами.

«Ми виходимо з того, що люди з особливими потребами не мають підлаштовуватися під суспільство, а суспільство повинно створювати їм усі необхідні умови для життя. Ми повинні подолати соціальну ізоляцію, яка виникає через те, що люди з особливими потребами не можуть вільно пересуватися по місту, не можуть знайти роботу», – сказала вона.

Наталія Королевська відзначила, що задля подолання такої соціальної ізоляції Мінсоцполітики ініціювало підвищення якості роботи установ соціальної сфери. «Зокрема, сьогодні є чітке доручення забезпечити усіх інвалідів кріслами колісними. На це є фінансування. І усі люди, які мають таку потребу, повинні отримати допомогу. Ми також максимально намагаємося забезпечити людей технічними та іншими засобами реабілітації», – сказала вона.

Окрім того, за словами Наталії Королевської, зараз вживаються заходи для створення умов для працевлаштування інвалідів. «І починаємо з себе – ми прагнемо працевлаштувати якомога більше інвалідів в установи соціальної сфери. Паралельно ми усуваємо у соціальних установах архітектурні бар’єри для усіх інвалідів», – відзначила Міністр.

Іншим напрямком роботи, за її словами, є пошук інноваційних форматів та механізмів, які дозволять навіть у нинішніх економічних умовах добитися якісних зрушень. «Зокрема, Мінсоцполітики ініціювало пілотний проект з будівництва житлових комплексів для людей з особливим потребами. Там буде передбачено усю необхідну технічну інфраструктуру та повний спектр соціальних послуг. Передбачається розробити 5-річний план будівництва в усіх регіонах такого спеціалізованого житла, починаючи з великих міст», – розповіла Наталія Королевська.

За її словами, кошти на реалізацію цього проекту планується залучити у рамках Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр., а також за рахунок вдосконалення управління бюджетними програмами, за якими зараз будується соціальне житло для пільгових категорій громадян.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux