Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська обговорила з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Польща питання двосторонньої співпраці
Опубліковано 13 лютого 2014 року о 11:10

Україна зацікавлена у поглибленні співпраці з Польщею у соціально-трудовій сфері. Про це сказала в.о. Міністра соціальної політики України Наталія Королевська під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Польща в Україні Генріком Літвіном.

«Ми зацікавлені у всебічному співробітництві з Польською стороною у соціально-трудовій сфері та вивченні досвіду реформ, які відбувалися у вашій країні. Особливо – у контексті підготовки до вступу до ЄС», - сказала вона.

Зокрема, за словами Наталії Королевської, в першу чергу йдеться про реформування системи соціального страхування, враховуючи пенсійне забезпечення, надання соціальних послуг із залученням неурядових організацій, професійну підготовку соціальних працівників та підтримку сімей і захист прав дітей. «Ми активно шукаємо цікаві практики, які допоможуть зробити нашу діяльність більш ефективною. Зокрема, ми вивчали досвід Естонії щодо електронного урядування та надання соціальних послуг та досвід Швейцарії щодо соціальної інтеграції осіб з особливими потребами», - сказала вона.

Таку двосторонню співпрацю, за словами в.о. Міністра, можна було б реалізувати шляхом активізації Договору між Міністром праці України і Міністром праці та соціальної політики Республіки Польща про співробітництво в галузі праці та соціальної політики, що був підписаний ще 1994 року.

Окремо Наталія Королевська відзначила, що 1 січня 2014 р. набрала чинності Угода між Україною та Республікою Польща про соціальне забезпечення. Цей документ, за її словами, допоможе поглибити співпрацю в інтересах громадян обох країн. «Механізм застосування цієї Угоди було обговорено на зустрічі представників компетентних установ обох держав, яка відбулася у червні 2013 р. у Варшаві. За необхідності ми готові оперативно розглядати усі питання практики застосування Угоди», - сказала вона.

В.о Міністра також підтвердила зацікавленість Української сторони у двосторонньому діалозі стосовно питання регулювання трудової міграції між Україною та Польщею.

У свою чергу, Генрік Літвін запевнив, що Польська сторона зацікавлена у поглибленні двосторонньої співпраці. «Ми будемо робити все, щоб ця співпраця стала більш активною і щоб відбулися зустрічі міністрів соціальної політики обох країн у цьому році. Немає сумніву, що є дуже багато цікавих тем для сторін», - сказав він.

Окрім того, сторони під час зустрічі обговорили питання визнання Україною гуманітарних вантажів. Зокрема, Наталія Королевська повідомила, що станом на 7 лютого 2014 року Міністерством опрацьовано 129 звернень отримувачів гуманітарної допомоги від донорів з Польщі. З них визнано гуманітарною допомогою 30 вантажів та 79 легкових автомобілів. Вона наголосила, що у випадку належного оформлення усіх документів визнання вантажів гуманітарною допомогою відбувається у максимально стислі строки. Щодо вантажу від польського донора "Фундація духовної культури прикордоння», то, за словами Наталії Королевської, Мінсоцполітики того ж дня, після надходження відповідної заяви, опрацювало надані документи і підготувало проект наказу на визнання. На даний час документи перебувають на погодженні в інших центральних органах виконавчої влади. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux