Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Наталія Королевська: Ми маємо забезпечити соціальну справедливість щодо всіх, хто постраждав від аварії на ЧАЕС
Опубліковано 29 квітня 2013 року о 11:54

З початку року на виплату пенсій чорнобильцям було спрямовано 1 млрд. 650 млн. грн. Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час спілкування з мешканцями села Дитятки, що знаходиться на кордоні із зоною відчуження. За її словами, Мінсоцполітики працює над тим, щоб забезпечити соціальних захист всіх громадянам, які постраждали від аварії на ЧАЕС. Зокрема зараз спільно з громадськими організаціями напрацьовуються рішення щодо підтримки вдів ліквідаторів та дітей, народжених від громадян, які постраждали від катастрофи.

 

«З січня і по сьогоднішній день на соціальну допомогу чорнобильцям за програмами Мінсоцполітики спрямовано 727,8 мільйонів гривень. Крім того, на пенсії чорнобильцям за перший квартал цього року було перераховано 1 млрд. 650 млн. гривень»,- сказала вона.

 

Наталія Королевська відзначила, що на сьогодні статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи мають понад 2,1 млн. осіб. «Серед них майже 117 тис. – це інваліди, понад 462 тис. – потерпілі діти. Загалом це майже п’ять відсотків населення України», – відзначила Міністр.

 

У зв’язку з тим, що «чорнобильська» тема стосується значної кількості громадян, за словами Наталії Королевської, діяльність Мінсоцполітики ґрунтується на трьох базових принципах: забезпечення соціальної справедливості щодо чорнобильців, врахування наявних можливостей економіки та конструктивний діалог і бажання співпраці з боку партнерів. «Зрозуміло, що наявних на сьогодні ресурсів недостатньо і найближчим часом кардинально ситуація не зміниться. Тому у нас два головних завдання: максимально ефективно використовувати наявні кошти та поступово, покроково підвищувати рівень захисту чорнобильців», – сказала вона.

 

Крім того, за словами Міністра, на особливому контролі перебувають ще два питання: врегулювання ситуації із дітьми, що народилися від громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також із вдовами ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. «Ми маємо забезпечити соціальну справедливість щодо всіх, хто постраждав від аварії на ЧАЕС. Тому найближчим часом, Міністерство разом із громадськими організаціям напрацює проекти рішення по обох питаннях», – сказала вона.

 

Водночас Наталія Королевська наголосила на тому, що необхідно докласти всіх зусиль, щоб подібна катастрофа більше не повторилась ані в Україні, ані у світі. «І сьогодні, і в майбутньому ми повинні дуже зважено підходити до всього, що може нести загрозу для людей», – сказала вона.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux