Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Міжнародний день білої тростини на Тернопільщині
Опубліковано 26 жовтня 2016 року о 13:42

            19 жовтня 2016 року  з нагоди Міжнародного дня білої тростини у приміщенні Тернопільського УВП УТОС активісти провели  культурно-мистецьку акцію. Завдання цього дня привернути увагу до  усіх тих,  хто живе поруч, але не бачить.

            Захід розпочали з вшанування  пам’яті  працівників Тернопільського обласного навчально-інформаційного центру «Біла тростина», які в цьому році пішли із життя    Богатирьової Ганни Іванівни та Колосовського Івана Дмитровича.  Ці Люди зробили великий внесок  для незрячих області, для членів УТОС та для суспільсьва вцілому.  

           На зустрічі  були присутні представники  Тернопільської міської ради,  об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області,  обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, представники шкіл міста, меценати і журналісти засобів масової інформації області. На Тернопільщині  близько двох з половиною тисяч людей з вадами зору. «.Заплющіть очі і увійдіть у мій світ…» - ось головний заклик що звучав, як прохання зрозуміти, підтримати та допомогти. Почути та допомоги - це завдання для зрячих. Для незрячих або слабозорих людей часто необхідна  елементарна допомога, яка не потребує великих матеріальних затрат, а саме:  рівні тротуари, освітлення вулиць у вечірній час, оголошення зупинок в міському транспорті, працевлаштування . Проте,  це не єдині  проблеми які постійно долають незрячі, є багато питань, які потрібно вирішувати усім спільно, як представникам влади, так і громадськості. Усі ці питання були підняті виступаючими на цій зустрічі. Концертна програма, яку підготували і провели  члени Тернопільського УВП  УТОС не залишила байдужими всіх присутніх. Звучали пісні і вірші про Батьківщину, матір, про героїв. що зараз захищають Україну на сході нашої держави.        

 

 Протягом 20-ти років обласне відділення тісно співпрацює із обласної громадською організацією УТОС,  також протягом усіх 25 років співпрацюємо із Тернопільським УВП УТОС. Спільно із ТОНІЦ «Біла тростина» проводили акції «Відкриймо світ для незрячого» і т. ін.  З початку року в рамках виконання програми «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» здійснено фінансування невиробничої сфери УВП УТОС  в сумі 67 тисяч гривень. Обласній організації УТОС на діяльнсть спрямовано 153 751 гривень.

       У 2016 році на базі Тернопільського навчально-виховного комплексу № 28, що в місті Тернополі  відкрито групу для сліпих дітей віком від 2 до 7 років. Працівники відділення проводять  інформаційну роботу серед  батьків   слабозорих і незрячих дітей. Для дітей старшого віку проводиться  профорієнтаційна  робота,  щодо навчання у вищих навчальних закладах.  Для  категорії людей що потребує працевлаштування, працівники відділення надають  інформацію про підприємства, де працюють люди з вадами зору.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux