Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінсоцполітики затвердило план роботи на 2014-2016 роки
Опубліковано 07 лютого 2014 року о 10:16

Міністерство соціальної політики визначило основні напрями роботи на 2014 рік та затвердило план діяльності на 2014-2016 роки. Про це під час засідання Колегії Мінсоцполітики повідомила в.о. Міністра соціальної політики Наталія Королевська.

Серед основних напрямів роботи на цей рік вона відзначила погашення заборгованості із заробітної плати та перед Пенсійним фондом, а також недопущення виникнення нової. «За рік заборгованість із зарплати зменшено на 85,5 млн. грн. З самого початку року запроваджуємо найжорсткіший контроль за погашенням і попередженням заборгованості, виконанням графіків. Завдання ПФ - до 1 липня на 50% зменшити заборгованість по платежах, які залишили у сфері відповідальності Фонду», - сказала вона.

За словами в.о. Міністра, цього року буде продовжена робота із посилення захисту найуразливіших категорій громадян. Особлива увага має бути приділена дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. «Тут є дуже чіткі завдання - припинити передачу до інтернатів дітей-сиріт, окрім тих, які потребують цілодобового медичного догляду, та охопити сімейними формами виховання не менше 87% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Особлива увага – усиновленню дітей старших 5 років та груп братів-сестер», - сказала вона. Також в.о. Міністра відзначила посилення соціального захисту ветеранів.

Окремо Наталія Королевська зупинилася на питанні вдосконалення пенсійної системи. Тут, за її словами, основні завдання – це підвищення пенсій та якості обслуговування людей. «До кінця року жодна людина не буде отримувати пенсію менше 1000 грн., а строк призначення пенсій має скоротитися до одного тижня. Окрім того, управління ПФ мають перейти до проведення прийому громадян за принципом „єдиного вікна” та забезпечити доступність 100 % приміщень управлінь для відвідувачів з особливими потребами», - сказала вона.

Поставила в.о. Міністра завдання і у сфері праці та зайнятості. За її словами, протягом 2014 року мають бути працевлаштовані за направленням служби зайнятості не менше 820 тис. осіб. «У сфері праці та зайнятості на цей рік є чіткі орієнтири – необхідно ще більш оперативно шукати роботу для безробітних - скоротити середню тривалість пошуку роботи до 90 днів на кінець року, не менше 95% безробітних після навчання або перенавчання мають бути працевлаштовані. Окремо хочу відзначити, що необхідно знайти роботу 158 тисячам безробітних, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні. У тому числі працевлаштувати не менше 13 тис. осіб з інвалідністю за направленням державної служби зайнятості», - наголосила вона.

Також до пріоритетів роботи Наталія Королевська віднесла і оздоровлення дітей. «У цьому році головне завдання – підвищити якість оздоровлення дітей та охопити якісними послугами більше школярів, ніж 2013 року», - сказала вона. 

Усі ці завдання увійшли до плану роботи Мінсоцполітики на 2014-2016 роки, що і був затверджений під час засідання Колегії.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux