Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Документи на визнання гуманітарного вантажу від "Фундації духовної культури прикордоння" з Польщі направлені на погодження до інших відомств
Опубліковано 07 лютого 2014 року о 10:14

Міністерство соціальної політики направило проект наказу про визнання гуманітарною допомогою вантажу від донора з Польщі "Фундація духовної культури прикордоння" на погодження до центральних органів виконавчої влади. Про це повідомив заступник в.о. Міністра соціальної політики В’ячеслав Коломієць.

 

«Вчора, 5 лютого, заява та пакет документів на визнання гуманітарною допомогою вантажу від донора з Польщі "Фундація духовної культури прикордоння» надійшли до Мінсоцполітики. Як того і вимагає затверджений КМУ Порядок, заява була опрацьована та підготовлений проект наказу про визнання цього вантажу. Цей проект вже направлений на погодження до інших центральних органів виконавчої влади», - сказав він.

 

Заступник в.о. Міністра повідомив, що в Україні одержувачем гуманітарної допомоги з Польщі є Міжнародна благодійна організація «Українська ліга благодійників». Вантаж вагою майже 11 тонн складається із одягу, взуття нового та бувшого у використанні, медичних витратних матеріалів тощо. Призначений він для подальшого розподілу серед прихожан храму Благовіщення Пресвятої Богородиці у м. Києві (вул. Микільсько-Слобідська, 5), як зазначено у офіційній заяві отримувача допомоги.

 

В’ячеслав Коломієць нагадав, що до ЦОВВів, які погоджують надання статусу гуманітарної допомоги, належать: Міністерство фінансів, Міністерство економіки, Міністерство доходів та зборів, Міністерство охорони здоров`я, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони та Національний банк України.

 

«Як тільки ці відомства нададуть нам відповідь, одразу буде підписано відповідний наказ. Мінсоцполітики докладає всіх зусиль, щоб гуманітарні вантажі, призначені для найбільш незахищених громадян та соціальних установ, проходили погодження у максимально стислі строки», - сказав він.

 

Нагадаємо, протягом 2013 року майже 900 тис. осіб одержали гуманітарну допомогу, ввезену до України. Переважним чином вантажі, які одержували статус гуманітарної допомоги, направлялися на матеріальне забезпечення закладів соціального обслуговування, лікарень, будинків-інтернатів, шкіл, дитячих садків та інших установ соціального спрямування. Зазвичай вони містили меблі, ліжка, постільну білизну, засоби гігієни, харчові продукти, інвалідні візки, милиці та інші засоби реабілітації. Так, з поміж 967 визнаних протягом минулого року вантажів близько 150 здебільшого містили саме засоби реабілітації. Крім того, багато вантажів містили або обладнання для медичних установ, або безпосередньо ліки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux