Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінсоцполітики розпочинає інформаційну кампанію з протидії торгівлі людьми
Опубліковано 20 листопада 2013 року о 14:08

Мінсоцполітики докладатиме максимум зусиль для ефективної боротьби з торгівлею людьми в Україні. Про це заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час презентації документального фільму „Життя на продаж”, знятого в рамках проекту MTV Exit, спрямованого на підвищення обізнаності українців про проблему торгівлі людьми та безпечної міграції.

 

«Таке явище, як торгівля людьми, глобальне за своєю суттю. А тому, щоб йому успішно протистояти, необхідно максимально і на всіх рівнях посилити взаємодію урядових структур, органів місцевої влади, міжнародних організацій, громадськості, соціально відповідального бізнесу. Це не війна одинаків, а загальна проблема, а тому діяти ми повинні спільно», - сказала Наталія Королевська.

На глибоке переконання Міністра, окрім безпосередньої допомоги постраждалим від торгівлі людьми, важливо працювати на упередження, інформуючи громадськість про можливі наслідки проблеми. Саме тому Міністерство соціальної політики України підтримує MTV Exit і розпочинає інформаційну кампанію про те, що таке торгівля людьми, як від неї захиститися і куди звертатися у випадку загрози. У рамках кампанії планується розміщення зовнішньої реклами, друк листівок й інших матеріалів.

За її словами, боротьба з торгівлею людьми актуальна для дуже багатьох країн світу, в тому числі і для України. Міністр підкреслила, що у світі налічується понад 22 млн. постраждалих від цього осіб, додавши, що в Україні, з часів введення кримінальної відповідальності за торгівлю людьми, з березня 1998 року правоохоронними органами виявлено 3,5 тис. таких злочинів.

«Задача Міністерства соціальної політики України - надати максимальну допомогу і підтримку тим, хто став жертвами цієї проблеми. Ми прагнемо забезпечити соціальну підтримку і захист кожному, хто побував у подібній кризовій ситуації, допомогти йому повернутися в суспільство. Для нас це дуже важливе завдання, і ми робимо все можливе для його виконання. У цьому ми відчуваємо постійну підтримку з боку міжнародних партнерів, а також громадських організацій», - зазначила вона.

Вона звернула увагу на те, що Україна вже достатньо багато зробила на цьому шляху. Зокрема, стала першою державою на пострадянському просторі, яка прийняла профільне законодавство з протидії торгівлі людьми, і першою у світі запровадила грошову компенсацію тим, хто став жертвами цього. До того ж у минулому році Україною ухвалено ряд нормативно-правових актів, серед яких – Державна програма протидії торгівлі людьми до 2015 року. Мета даної програми – запобігання торгівлі людьми, підвищення ефективності переслідування осіб, які вчиняють пов’язані з нею злочини або сприяють їх вчиненню, а також захист прав осіб, що постраждали від торгівлі людьми, та надання їм допомоги.

 

Довідково

MTV EXIT – найбільша в світі некомерційна кампанія, створена для інформування суспільства про загрози сучасного рабства і запобігання експлуатації та торгівлі людьми.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux