Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінсоцполітики підпише Меморандум про співпрацю з Фондом ООН у галузі народонаселення
Опубліковано 16 квітня 2014 року о 10:00

Мінсоцполітики готове підписати Меморандум про співпрацю з Фондом ООН у галузі народонаселення. На цьому наголосила Міністр соціальної політики Людмила Денісова під час зустрічі з Представником Фонду ООН в Україні в галузі народонаселення Нузхат Ехсан. На її переконання, це сприятиме підвищенню ефективності взаємодії між Міністерством та Фондом у питаннях соціального захисту вразливих верств населення, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також залучення технічної допомоги з боку Фонду ОНН.

„У визначальний для України період, ми, в першу чергу, маємо дбати про належний соціальний захист усіх тих, хто його потребує. Представництво Фонду ООН в Україні в галузі народонаселення має багато напрацювань у цьому напрямі, якими готове поділитися з нами. Для більш поглибленої співпраці Мінсоцполітики готове підписати Меморандум, в якому будуть означені пріоритетні питання”, – сказала Людмила Денісова.

Міністр відзначила, що в умовах дефіциту бюджету та жорсткої економії Уряд не зменшив жодної державної соціальної допомоги. Крім того, враховуючи підвищення тарифів на газ та тепло, була запроваджена програма компенсацій, за якою понад 30% домогосподарств України платитимуть за житлово-комунальні послуги у тих же розмірах, що і до підвищення. Окрім того, вона запевнила, що Міністерство так само не полишає роботу в сфері забезпечення рівності прав жінок та чоловіків, запобігання насильству в сім’ях. „При цьому питання - „щоб не було війни” - сьогодні турбує більшість українців”, – наголосила Людмила Денісова.

Також Міністр поінформувала про ситуацію, що склалася з переселенням жителів Криму до регіонів України. Зокрема, за її словами, на сьогодні на материковій території, не враховуючи військовослужбовців та їх сімей, вже знаходяться 5009 кримчан. Таким громадянам надається житло, дітей влаштовують у дитсадки, школи та ВУЗи, для них спрощено процедуру отримання всіх державних соцдопомог, виплат через фонди соцстрахування. „До Державної служби зайнятості вже звернулося 176 переселенців, 70 з яких працевлаштовані, всі інші отримують допомогу по безробіттю. Більш того, за наявності бізнес-плану, жителі Криму можуть отримати 60 тис. грн. на відкриття власного бізнесу”, – зазначила Людмила Денісова.

„Не вирішеним залишається питання кримчан, які залишилися в Автономній Республіці та потребують державної підтримки. Зокрема, це 2 150 тис. громадян, які перебувають під опікою Мінсоцполітики. Технічної можливості здійснювати виплати на території Криму у нас немає, тому ми шукаємо будь-які можливості, аби надати їм допомогу. І в цьому питанні ми розраховуємо на підтримку ООН”, – підкреслила Міністр.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux