Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Міністр перевірила стан виплат зарплат і виконання Соціальних ініціатив Президента України в Чернігівській області
Опубліковано 02 грудня 2013 року о 11:39

В рамках Соціальних ініціатив Президента України в країні вже створені і працюють 19 Центрів матері і дитини. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, виступаючи на розширеному засіданні колегії Чернігівської облдержадміністрації.

 

У Чернігівській області є заборгованість по заробітній платі перед працівниками бюджетної сфери у розмірі 122 млн. грн. 21 листопада Уряд ухвалив рішення про виділення додаткових 700 млн. грн. для місцевих бюджетів для цих цілей. Після узгодження з Комітетом Верховної Ради з питань бюджету ці кошти надійдуть в область.

«Як тільки кошти надійдуть, вони повинні бути моментально виплачені людям. Щоб не було ніяких затримок. Я вимагаю проконтролювати це питання», - заявила Наталія Королевська.

Також вона проконтролювала виконання Соціальних ініціатив Президента України в області.

«У рамках Соціальних ініціатив Президента України в країні вже створені і працюють 19 Центрів матері і дитини, такі, як ваш. Їхнє завдання - допомогти вагітним дівчатам або молодим мамам, які опинилися в складній життєвій ситуації, вирішити проблеми і зберегти дитину», - сказала Наталія Королевська.

За її словами, до кінця цього року будуть відкриті ще 3 таких центри, а в 2014 р. такі центри з'являться в усіх регіонах. Найважливішим їхнім завданням є запобігання соціальному сирітству, коли діти при живих батьках вилучаються з біологічної сім'ї.

«Переконана, що пріоритетом для нас повинно бути збереження дитини саме в біологічній родині. Звісно, забезпечивши умови, щоб дитині там було безпечно і комфортно», - сказала Міністр.

У рамках візиту до Чернігівської області Наталія Королевська взяла участь у розширеному засіданні колегії облдержадміністрації, а також відвідала Чернігівський міський центр зайнятості та міський центр матері і дитини.

Зокрема, виступаючи на розширеній колегії в Чернігівській облдержадміністрації, Міністр зазначила, що станом на жовтень у Чернігівській області один з найнижчих показників забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання.

Зі слів Міністра, у Чернігівському ЦМР за рік отримали допомогу 16 жінок з дітьми. Комусь таким чином допомогли налагодити стосунки з родиною, комусь оформити документи і державні допомоги. Всього ж за перше півріччя 2013 р. у біологічні сім'ї повернуто 860 дітей, це у 5 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року (166 дітей).

«Ми проаналізували показники роботи соціальної сфери регіону на основі рейтингів по напрямках. І спільно з керівництвом обласної державної адміністрації прийшли до висновку, що необхідно посилювати керівництво соціального блоку», - заявила Наталія Королевська.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux