Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
"Легальна зайнятість - запорука стабільного майбутнього"
Опубліковано 01 жовтня 2013 року о 09:03

З метою обговорення актуальних питань з легалізації праці та всебічної інформованості населення про стан ринку праці, послуги державної служби зайнятості та вирішення питань зайнятості населення міста, Дніпропетровський обласний центр зайнятості провів міський ярмарок вакансій у приміщенні Центральної міської бібліотеки.

У зустрічі взяли участь 96 безробітних м. Дніпропетровська; представники 15 роботодавців, представники соціальних партнерів: територіальної державної інспекції з питань праці у Дніпропетровській області, управління доходів і зборів головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, головного управління юстиції у Дніпропетровській області, управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради, Дніпропетровське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Відкриваючи ярмарок вакансій, перший заступник директора обласного центру зайнятості Раїса Малоіваненко сказала, що заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців та держави і, безпосередньо впливає на рівень життя населення. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів.

Соціальні партнери служби зайнятості поінформували присутніх про переваги легальної зайнятості та провели консультування учасників заходу з питань належного оформлення трудових відносин, у тому числі інвалідів.

Представник територіальної державної інспекції з питань праці звернув увагу присутніх на обов’язковому дотриманні законодавства при оформленні трудових відносин, особливо при проходженні стажування та випробувального терміну.

Представник управління доходів і зборів головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області сказала, що одна з основних задач управління - це довести до кожного суб’єкта господарювання переваги легальної зайнятості, гідних зарплати та пенсійного забезпечення в майбутньому. Особливу увагу учасників заходу звернули на те, що управління Міндоходів буде жорстко контролювати несумлінних роботодавців, які порушують не лише трудове й податкове законодавство, але і права громадян України.

Роботодавці презентували свої підприємства та вакансії, знайомили з вимогами до претендентів на вакантні посади, умовами роботи, акцентуючи увагу на офіційному оформленні та наявності соціального пакету.

Безробітні мали можливість особисто поспілкуватись з представниками підприємств, самостійно підібрати вакансію для свого подальшого працевлаштування, тим самим, захистити себе на правовому рівні та отримати гідні умови праці. Також до уваги шукачів роботи обласний центр зайнятості представив весь банк наявних вакансій на підприємствах Дніпропетровська.

Спеціалісти обласного центру зайнятості та Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів провели консультування з питань працевлаштування, професійного навчання, надали юридичні консультації з питань зайнятості усім бажаючим, разом з цим провели 13 індивідуальних профконсультацій, з них 7 – із застосуванням профдіагностичних методик.

По закінченню зустрічі чимало шукачів роботи пройшли перший етап співбесіди з представниками роботодавців та домовились про подальшу зустріч на підприємстві для вирішення питання працевлаштування.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux