Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Круглий стіл на Вінничині
Опубліковано 09 грудня 2013 року о 14:24

У прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності ОДА відбулось засідання круглого столу до Міжнародного дня інвалідів. В засіданні взяли участь директор Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Сергій Полонський, директор міжрегіонального центру реабілітації інвалідів «Поділля» Роман Штогрин, голова правління Вінницької громадської організації «Гармонія» Раїса Панасюк, заступник директора Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» Ірина Саранча, представники ЗМІ.

В системі соціального захисту населення Вінницької області функціонує 10 будинків-інтернатів розрахованих на проживання 2041 підопічних. Про це повідомила заступник директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Наталія Лєвакова «На сьогодні,- підкреслила Наталія Лєвакова,- в області проживає понад 120 тис. інвалідів, у тому числі 6,5 тис. інвалідів війни, 4,9 тис. інвалідів, захворювання яких пов’язане з Чорнобильською катастрофою, 5,5 тис. дітей-інвалідів до 18 років, 12,3 тис. – інвалідів з дитинства, понад 87 тис. інвалідів загального захворювання.

В минулому році на Вінниччину було поставлено 1882 інвалідних крісел-колісних, що складає 100% від потреби на 2012 рік. У 2013 році, відповідно, вже надійшло 793 інвалідних крісел, що на сьогодні складає 70 % від потреби». Зі її словами, станом на 28.11.2013 року область отримала 2403 одиниці малої механізації (палиці, милиці, ходунки, тощо).

Про створення робочих місць для інвалідів та умови для реалізації ними свого права на працю повідомив учасникам «круглого столу» Сергій Полонський. Він зауважив, що в цілому по області під дію Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» станом на 01.12.2013 р. підпадають 3522 підприємства, установи та організації. В поточному році Вінницьким обласним відділенням фонду соціального захисту інвалідів було забезпечено фінансування на загальну суму 1709,9 тис. грн.,при цьому реабілітацією було охоплено 1530 інвалідів.

Також, інваліди направляються до центрів професійної реабілітації, зокрема, до Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля», з початку 2013 року видано 119 направлень. Інваліди направляються на профреабілітацію до Всеукраїнського центру професійної реабілітації інвалідів (с.Лютіж Київська обл.), Кримського «Міжрегіонального центру трудової, медико-соціальної та професійної реабілітації інвалідів», Камянець-Подільського планово-економічного технікуму-інтернату та ін.

Протягом 2013 року для проходження соціальної реабілітації до Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» Департаментом соціальної політики було видане направлення 482 дітям-інвалідам.

З початку року 910 інвалідів та ветеранів війни забезпечені санаторно-курортним лікуванням. В санаторіях Мінсоцполітики оздоровлено 506 ветеранів війни та інвалідів, в спеціалізованих спинальних санаторіях – 144 інваліда, та 209 інвалідів в інших санаторіях. Також 51 ветеран війни оздоровлений за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам.

В системі соціального захисту населення Вінницької області функціонує 10 будинків-інтернатів розрахованих на проживання 2041 підопічних.


В області діють 33 територіальних центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг), які обслуговують 55,6 тис. одиноких непрацездатних громадян та інвалідів, які потребують соціального обслуговування та соціальних послуг.

Представники громадських організацій інвалідів Вінниччини в процесі обговорення торкнулись питань інклюзивної освіти людей з інвалідністю, ранньої інтеграції дітей-інвалідів у соціум, а також підняли питання доступу людей з обмеженими можливостями до державних установ, лікарень, тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux