Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Кожний має право на працю
Опубліковано 20 квітня 2010 року о 16:19

       За участю Луганського обласного відділення Фонду Луганською обласною молодіжною громадською організацією «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу-Схід» у приміщенні обласної державної адміністрації  відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань працевлаштування та вторинної зайнятості молоді, яка була утворена за розпорядженням голови облдержадміністрації 10 травня 2009 року №501, до складу якої входять керівники комунальних установ, голови територіальних організацій, голови правління міської ради підприємців, виконавчий директор Національної Асамблеї інвалідів України Скрипка Н.С., керівник секретаріату регіональної комісії, заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню Львівського обласного центру зайнятості, голова Товариства «Зелений Хрест» м. Львів та інші.

 

      Ця Рада створена згідно реалізації проекту Міжнародної організації «Фонд Східна Європа» «Кожний має право на працю: Партнерство заради поліпшення можливостей для зайнятості молоді з обмеженими фізичними можливостями».

     Обласне засідання Координаційної ради проводилось за програмою працевлаштування молоді з інвалідністю, за фінансової  підтримки Міністерства закордонних справ Великої Британії та всебічної підтримки Всеукраїнського громадського соціально-політичного об’єднання «Національна Асамблея інвалідів України», Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Луганського обласного центру зайнятості, Міжрегіонального центру професійної, медико-фізичної та соціальної реабілітації інвалідів, Луганського молодіжного  центру  праці та інші.  

       Керуючий відділенням Фонду Роман Козенко  виступив з обговоренням ряду питань щодо працевлаштування молоді з вадами здоров’я Луганської області. Розповів про діяльність та проведену роботу відділення Фонду в цьому напрямку, про підписання троїстого договору в 2009 році між Луганським міським центром зайнятості, відділенням Фонду та Головним управлінням праці та соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації щодо вирішення найважливішого, гострого питання на сьогодні – працевлаштування молоді з обмеженими фізичними можливостями.   

           Засідання Координаційної ради продовжилося в приміщенні Луганського виконавчого комітету міської ради за наступною програмою: «Створення нової презентаційної індивідуальної моделі проведення ярмарок вакансій для молоді з обмеженими фізичними можливостями», де засідали запрошені працедавці, які розглядали презентаційні резюме молоді щодо подальшого їх працевлаштування.   

           У результаті засідання круглого столу всі присутні Координаційної ради дійшли висновку щодо розроблення більш поглибленого і досконалого вирішення питання працевлаштування молоді з вадами здоров’я.

           Розробити та затвердити план інформаційно-просвітницьких заходів для працедавців з метою подолання стереотипів щодо працевлаштування молоді; залучити громадських організацій інвалідів до проведення профорієнтаційних заходів для членів організацій, які не стоять на обліку в центрах зайнятості; залучити молодь з інвалідністю до участі в діяльності трудових загонів; сприяти забезпеченню надання обсягів робіт учасникам інтегрованих молодіжних трудових загонів влітку поточного року. Вдосконалення та розширення Центром зайнятості банку даних з працевлаштування молодих інвалідів, постійних проведень «Ярмарків вакансій» в учбових закладах області та місцевих управліннях з запрошенням якомога більшої кількості працедавців усього Луганського регіону.

    Фінансування проекту було забезпечено Фондом стратегічних програм Уряду Великобританії ї Агентством США Міжнародного розвитку (USAID).   

 

   


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux